Klimaaktivister har tatt seg inn på flyplassområdet i Frankfurt, og trafikken på landets største lufthavn er midlertidig stanset.

De seks klimaaktivistene tok seg inn på flyplassområdet ved å skjære hull i et gjerde i de tidlige morgentimene og har siden limt seg fast til asfalten, ifølge nyhetsbyrået DPAs reporter på stedet.

Det føderale politiet i Tyskland bekrefter at klimaaktivister stanser trafikken på Frankfurt flyplass og at alle flyginger er midlertidig innstilt.

– Alle sikkerhetsmyndigheter jobber for tiden med å løse forstyrrelser så raskt som mulig, sier en talsperson for politiet som er på flyplassen.

I en uttalelse til AFP sier politiet at de jobber med å fjerne alle klimaaktivistene fra rullebanen.

Det er klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) som står bak forstyrrelsene i flytrafikken. Aksjonen inngår i en global protestaksjon som krever stans i bruken av fossilt drivstoff innen 2030.

Også onsdag forstyrret klimaaktivistene fra gruppa flytrafikken i Tyskland, men da var det flyplassen i Köln som ble rammet. Ifølge aksjonsgruppa er det planlagte flere slike demonstrasjoner i andre deler av Europa samt Nord-Amerika.

For andre dag på rad har også medlemmer av aktivistgruppen «Folk mot fossilmakta» aksjoner mot Oslo lufthavn, der de sperrer deler av innsjekkingsområdet.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.