UDI har fått i oppdrag å gi innreisetillatelse til 20 alvorlig syke pasienter fra Gaza, men det er ikke klart når de første evakuerte kommer til Norge. Norge har sagt ja til å ta imot inntil 100 personer.

Oppdraget kommer etter en instruks fra Justis- og beredskapsdepartementet, skriver Utlendingsdirektoratet (UDI) i en pressemelding.

– Norge skal primært ta imot mindreårige og kvinner. Sakene skal forelegges norske utlendingsmyndigheter og politi for godkjenning før aktuelle personer får tilbud om overføring til Norge, heter det i pressemeldingen.

UDI skriver at de som er aktuelle for medisinsk evakuering, har alvorlig sykdom eller livstruende tilstander som krever spesialiserte sykehustjenester. De må også ha utreisetillatelse fra Gaza.

– Helseforetakene tar imot pasienter som skal rett til sykehus etter ankomst. UDI skal sørge for innkvartering av følgepersoner og pasient når vedkommende er utskrevet fra sykehuset, står det i pressemeldingen.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har oppfordret land til å bistå med evakuering av pasienter fra det krigsherjede palestinske området. Norge har i likhet med flere land i EU sagt ja til å ta imot pasienter innen utgangen av året.

Norge har sagt ja til å ta imot inntil 100 personer.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.