Rundt 140 flyginger fra Frankfurt flyplass er innstilt som følge av klimaprotestene på rullebanen tidlig torsdag morgen. Åtte aktivister er pågrepet.

Klimaprotesten der aktivister limte seg selv fast til rullebanen på Tysklands største flyplass, har ført til store forstyrrelser, og 140 flyginger er innstilt, ifølge flyplassen.

Selv om flytrafikken ble delvis gjenopptatt igjen like før klokken 8 og de fire rullebanene igjen er i bruk, må reisende belage seg på forsinkelser ut dagen.

Totalt 1400 ankomster og avganger var planlagt på Frankfurt flyplass torsdag.

Tysk politi har pågrepet åtte klimaaktivister etter aksjonen på flyplassen. Alle de pågrepne tilhører aksjonsgruppa Siste generasjon (Letzte Generation) som krever stans i bruken av fossilt drivstoff innen 2030.

Sju av dem klarte å komme seg inn på flyplassområdet og lime seg fast til asfalten på to av de største rullebanene etter å ha skåret et hull i gjerdet. Den åttende personen som ble pågrepet, satt seg fast i gjerdet og ble pågrepet der.

– Alle sikkerhetsmyndigheter jobbe med å løse forstyrrelser så raskt som mulig, sa en talsperson for politiet i 7-tiden.

Klimaaksjonen inngår i en global protestaksjon som krever stans i bruken av fossilt drivstoff. Også onsdag forstyrret klimaaktivistene fra gruppa flytrafikken i Tyskland, men da var det flyplassen i Köln som ble rammet.

Ifølge aksjonsgruppa er det planlagte flere slike demonstrasjoner i andre deler av Europa samt Nord-Amerika den kommende tiden.

For andre dag på rad har også medlemmer av aktivistgruppen «Folk mot fossilmakta» aksjonert mot Oslo lufthavn, der de i morgentimene sperret deler av innsjekkingsområdet. Denne aksjonen rammet imidlertid ikke flytrafikken ved Norges største flyplass

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.