Hos Samnytt påpeker Mats Dagerlind at det finnes nesten ingen etniske svensker på dødslistene til de brutale kriminelle gjengene som herjer i Sverige. Listene domineres i overveldende grad av innvandrere, spesielt med familiebakgrunn fra den islamske verden og Afrika.

SD Kalmar skrev nylig i en kronikk i Dagens Kalmar at «alvorlig, organisert kriminalitet begås i stor grad av personer med utenlandsk opprinnelse». Dette ble avvist av den lokale representanten for Miljöpartiet, som i et svar skrev at Sverigedemokraterna (SD) «tar feil i sin analyse» og «alltid legger skylden for alle problemer på innvandrere».

Dette svaret gikk ikke upåaktet hen hos den tidligere sverigedemokratiske riksdagsrepresentanten Thoralf Alfsson, som bor i Kalmar. I et innlegg på bloggen sin gjør han oppmerksom på det.

Som bevis for SDs påstand finnes det utallige dommer i landets ulike domstoler knyttet til væpnede gjengoppgjør der gjerningsmennene som regel har ikke-vestligklingende navn, og svenskklingende er de sjeldne unntakene.

Sverige: De somaliske leiemorderne Mohamed og Mahamed myrdet feil person

Som et supplement til dette publiserer Alfsson en liste over ofrene for gjengkriminalitet de siste årene, som svart på hvitt viser at den samme skjevheten råder. Hittil i år har bare én etnisk svenske blitt skutt og drept i et gjengmiljø. Hvis listen utvides til å omfatte de rundt 130 personene som ble skutt og drept mellom 2022 og 2024, kommer det bare én svenske til. Alle de andre har innvandrerbakgrunn.

Svært få har også bakgrunn fra et vestlig land. Samnytt påpeker at det overveldende flertallet av de som er aktive i kriminelle nettverk har ikke-vestlig bakgrunn.

Når man ser på navnene på listen er det ikke Emil eller Erik som utmerker seg. Gjengkriminaliteten i Sverige dreier seg i stor grad om at Ali skyter Omar, eller at Muhammed bomber Mustafa.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.