Vi har sett prester forrette gudstjenester i det fri. Vi har sett Pride-tog ved Bygdin-vannet. Men de fleste har fortsatt til gode å møte sharia i fjellheimen.

Denne uka var familien på tur til Dalsnuten ved Stavanger, et utkikkspunkt mange går til, utlendinger og nordmenn i en salig blanding. Terrenget er norsk fjellheim i miniatyr.

Men i bjerkeskogen ved begynnelsen av stigningen var det et annet syn som møtte oss. Der holdt kjortelkledde menn på å forrette på sin måte. Da vi kom ned, var det Allahu akbar og på kne. De var ikke påtrengende, men det var umulig å unngå å få med seg at det var religionsutøvelse i det fri.

Hva er galt med dét? vil noen spørre.

Men det som slår en, er ikke noe «galt» – det er det sjokkerende ved at islam også er på vei inn i fjellheimen, i den norske naturen som nordmenn elsker. Vår katedral. Også der skaper islam seg et rom.

En fjellbekk rant ved siden av og ga vann til renselse før bønnen.

Det er det historiske ved scenen som ikke lar seg utviske så lett. Mange vil «gå forbi» og late som de ikke ser det de ser. Vi har sett for store endringer i Europa på kort tid til å ignorere mennene i kjortel.

De betyr noe, men hva?

Vi fikk et lite varsel om det da det oppsto «en situasjon». Rett nedenfor lå det et vann. Der ville damene dyppe seg. Og for moderne norske kvinner spiller det ingen rolle om de ikke har med seg badetøy. Truse og toppløs går fint.

Langs veien på den ene siden kom det noen unge menn som tydeligvis skulle til samme plass i skogen som de eldre mennene. Jeg fulgte nøye med på mimikk og blikkretning, men kunne ikke registrere noen «signaler».

Likevel fulgte jeg med også på om noe skjedde bak oss. Ville de eldre be de unge mennene gå ned og gi beskjed om at de ble krenket? Det var ikke en utenkelig problemstilling.

Ingenting skjedde, men jeg visste at det ikke var paranoia å tenke i de baner. Før eller siden vil noen sette sharia-grenser også i fjellheimen.

Dét er en helt surrealistisk situasjon for de fleste nordmenn. Men tror du Allah vil la nordmenn beholde fjellheimen for seg selv?

Tror du på fredelig sameksistens? At naturens skjønnhet vil mildne håndhevingen av regler som forbyr naken kvinnehud?

Jeg ville aldri tatt dét for gitt. Jeg vil være forberedt.

Men mitt reisefølge og de fleste andre forstår ikke hvor nær vi er også et kultursammenstøt i fjellheimen.

Vi nærmer oss 1000 år for kristningen av Norge. Nå er det en annen ekspansjonistisk universell religion/ideologi som gjør landnåm, og dén har ikke tenkt å la seg avgrense.

Slik har det vært i 1400, år og Norden er egentlig som å komme til dekket bord.

Naturen har vært «vår», men nå er det andre som gjør krav på den. Hvordan vil nordmenn reagere på dette?

 

 

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.