Fire dager på rad har det brutt ut brann i et tidligere lager i Dublin som er under ombygging for å kunne huse migranter. Videoer lagt ut på sosiale medier viser bygningen i flammer med opprømte demonstranter utenfor. 

Skal innkvartere 500 migranter

Brannvesenet har hver gang fått kontroll over brannene. En femte brann som brøt ut mandag, rammet bare noen madrasser utenfor bygningen.  

Den første brannen kom efter en fire dagers aksjon for å fjerne en protestleir ved inngangen til bygningen som i lang tid har vært åsted for uroligheter efterat det ble kjent at lageret skulle bygges om til å innkvartere 500 migranter.

På tide at regjeringen lytter

En rekke politimenn og demonstranter er blitt skadet i uroen. Flere titalls demonstranter er blitt arrestert og flere arrestasjoner ventes efterhvert som politiet identifiserer mistenkte på overvåkningsvideoer og kroppskameraer. 

Sinn Féin sier det er på tide at regjeringen lytter til lokalsamfunnet:

– Det er riktig å fordømme voldsscenene den siste uken, men folk er sint, redd og frustrert over å være efterlatt i et farlig vakuum. Vi må gå fra fordømmelse til engasjement. 

Mistenkes påsatt

De siste dagene har mer enn 1000 mennesker deltatt i fredelige protester utenfor bygningen.

Ifølge politiet er det ikke rapportert om personskader i forbindelse med brannene, som mistenkes påsatt.

Spent i Irland, voldsomme demon­strasjoner mot inn­vandringen

 

Kjøp «Europas underlige død»!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.