Mandag kveld ble en eksplosiv gjenstand kastet inn og detonerte i en butikk i bydelen Geneta i Södertälje utenfor Stockholm. En tenåring er pågrepet i løpet av natta og er nå mistenkt for drapsforsøk. Dette melder SVT.

«Han er en ung person. Han er ikke engang myndig ennå og er mellom 15 og 18 år gammel», uttaler Mats Eriksson, politiets talsperson.

Politiet bekymret: Vold utført av barn øker sterkt over hele Norge

Politiet har iverksatt en større aksjon i Södertälje. Åstedet er avsperret, og nødetatene har vært på stedet sammen med politipatruljer. Den nasjonale bombegruppen har også ankommet åstedet.

«Det var klokka 20.08 at vi fikk informasjon om at en person hadde passert en butikk og kastet inn gjenstander som deretter detonerte», forteller Ola Österling fra politiet.

Ifølge opplysninger til SVT og Aftonbladet skal det dreie seg om en håndgranat.

Ei kvinne ble alvorlig skadet i forbindelse med hendelsen, og er fraktet til sykehus med ambulansehelikopter. Hun var ved midnatt våken, og skal ikke ha livstruende skader. Flere andre personer ble lettere skadet.

Bilder fra åstedet viser at glassdørene til butikkinngangen er knust.

Migrantkvinner får personlige jordmødre

Politiet har pågrepet en rekke personer i forbindelse med saken. Deres oppholdssted og mulige roller skal nå avklares på en politistasjon. Hendelsen etterforskes blant annet som drapsforsøk.

Svensk politi hadde tidligere i juli innført sikkerhetssoner i deler av Geneta og Södertälje, men de utløp på fredag.

Les også eldre sak:

Svenske barnefamilier flytter til bombefrie Åland

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.