Sjefen for den føderale livvakt- og sikkerhetstjenesten Secret Service, Kimberly Cheatle, går av i kjølvannet av kritikken etter attentatet mot Donald Trump.

Det bekrefter president Joe Biden i en uttalelse tirsdag.

– Som leder koster det ære, mot og mye integritet å ta fullt ansvar for en organisasjon som har en av de mest krevende oppgavene i det offentlige, skriver Biden, som takker Cheatle for innsatsen som Secret Service-sjef.

Biden sier at arbeidet pågår for fullt med å komme til bunns i hva som skjedde 13. juli.

– Jeg ser fram til å lese konklusjonene. Vi vet alle at det som skjedde den dagen, aldri må skje igjen. I tiden fremover ønsker jeg Kim alt godt, og jeg kommer til å kunngjøre en ny sjef snart.

Kimberly Cheatle hadde møtt tverrpolitiske krav om å gå etter at hun møtte til høring i House Oversight Committee i Representantenes hus på mandag. Hun fortalte kongressmedlemmene at hun tok ansvar for de «betydelige» problemene rundt skytingen på valgkamparrangementet i Butler, Pennsylvania, den 13. juli.

Cheatle, som dukket opp for House Oversight Committee på mandag, kastet lite nytt lys over skytingen, noe som førte til frustrasjon fra komiteen. Medlemmer fra begge partier oppfordret henne til å trekke seg.

Men Cheatle nektet å gå av, og hadde på den tiden støtte av både president Biden og minister for innenriks sikkerhet Alejandro Mayorkas.

Secret Service-sjefen om Trump-attentatet: – Vi sviktet

Corey Comperatore, en 50 år gammel Trump-supporter, døde, og den tidligere presidenten fikk et sår i øret. To andre tilskuere ble også såret i angrepet.

Etter attentatet mot Trump har Biden-regimet endelig godkjent at også den uavhengige kandidaten Robert F. Kennedy Jr. får beskyttelse av USSS.

Tirsdag kom styreleder for House Oversight Committee, James Comer (R), med følgende uttalelse.

Tilsynskomiteens høring resulterte i at direktør Cheatle måtte gå av, og det vil komme mer ansvarliggjøring i tiden som kommer. Secret Service har et «no-fail»-oppdrag, men har historisk sett mislyktes under direktør Cheatles ledelse.

Under gårsdagens høring i tilsynskomiteen innga direktør Cheatle ingen tillit til at hun har evnen til å sikre at Secret Service kan oppfylle sitt beskyttelsesoppdrag. Grove sikkerhetssvikt i forkant av og under valgkampmøtet i Butler, Pennsylvania, resulterte i et attentatforsøk mot president Trump, drapet på et uskyldig offer og skader på andre i folkemengden.

Direktør Cheatles avgang er et skritt i retning av ansvarliggjøring, men vi trenger en full gjennomgang av hvordan disse sikkerhetssviktene skjedde, slik at vi kan forhindre dem i fremtiden.

Vi vil fortsette å føre tilsyn med Secret Service med støtte fra arbeidsgruppen i Representantenes hus for å sikre åpenhet, ansvarlighet og løsninger som gjør at dette aldri skjer igjen.

Trump postet på Truth Social på tirsdag:

«Biden/Harris-administrasjonen beskyttet meg ikke skikkelig, og jeg ble tvunget til å ta en kule for demokratiet. DET VAR EN STOR ÆRE Å GJØRE DET.»

Støtt Document ved å kjøpe boken Den døende borgeren av bestselgerforfatter Victor Davis Hanson.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.