To politiske meningsmålinger som ble gjennomført etter at president Joe Biden ga opp sin gjenvalgs kampanje, viser begge at Kamala Harris taper mot tidligere president Donald Trump dersom hun blir valgt som Demokratenes kandidat.

Biden kunngjorde søndag at han ikke ville stille til gjenvalg i presidentvalget i 2024, etter å ha sagt i flere uker at han ikke ville trekke seg fra valgkampen, skriver Newsweek.

Samme dag uttrykte Biden sin støtte til Harris, hans visepresident, som Demokratenes kandidat i stedet for ham. Flere navn har allerede blitt lansert som erstatter, deriblant Harris.

To ferske meningsmålinger viser imidlertid at visepresidenten kanskje ikke vil gjøre det sterkt nok mot Trump dersom de to skulle møtes i november, selv om det fortsatt er mer enn tre måneder igjen til valget.

En meningsmåling fra On Point Politics/SoCal Research som ble gjennomført søndag etter Bidens kunngjøring, spurte man 801 sannsynlige velgere.

Av de spurte sa 51 prosent at de ville stemt på Trump dersom valget i 2024 ble avholdt i dag, mens 43 prosent svarte det samme for Harris. Seks prosent var usikre.

Til tross for at Harris fikk inn millioner av donasjoner bare timer etter at Biden trakk seg, har meningsmålingen endret seg lite siden On Point Politics/SoCal Research gjennomførte en lignende måling 17. juli.

Meningsmålingen fra 17. juli ble utført blant 800 velgere, hvorav 52 prosent sa at de ville stemme på Trump og 44 prosent sa Harris.

Velgerne ble også spurt om hvem de var mest tilbøyelige til å stemme på mellom Biden og Trump, siden Biden fortsatt var i valgkampen. Trump fikk fortsatt mest støtte med 51 prosent, mens Biden fikk 45 prosent.

En «Morning Consult-måling» som ble offentliggjort mandag, viste også at Trump gjorde det bedre enn Harris etter Bidens tilbaketrekning.

Det er fortsatt usikkert hvem som blir valgt som Demokratenes kandidat, men Harris er et opplagt valg ettersom hun har tilgang til Bidens kampanjemidler siden hun var med på hans liste.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.