Den republikanske senatoren Ron Johnson offentliggjorde mandag en foreløpig rapport fra etterforskningen av attentatforsøket mot tidligere president Trump.

Document har oversatt hele rapporten på 13 sider. Den gir detaljert informasjon om hva som er kjent så langt, en tidslinje og senator Johnson krever svar på de samme spørsmålene som vi alle har. Det som gjenstår å se er om FBI og Secret Service vil gi ham all informasjon han ber om.

Akkurat nå melder New York Post at direktør Kimberly Cheatle innrømmer at Trump-skytingen var den verste Secret Service-tabben på flere tiår,  men gir likevel agentene en «A» i karakter.

Foreløpige funn: Attentatforsøk mot tidligere president Donald Trump 13. juli 2024

Sammendrag:

Den 13. juli 2024 overlevde tidligere president Donald Trump et attentatforsøk på et valgkampmøte i Butler, Pennsylvania. Dagen etter skrev senator Ron Johnson til justisminister Merrick Garland, Alejandro Mayorkas i Department of Homeland Security (DHS) og Christopher Wray, direktør for Federal Bureau of Investigation (FBI), og krevde å få utlevert dokumentasjon, informasjon om sikkerheten ved valgmøtet i Butler, bakgrunnsinformasjon om den påståtte gjerningsmannen, samt all tekst og kommunikasjon mellom politimyndigheter, inkludert Secret Service-personell, i forbindelse med valgmøtet fra 11. juli 2024 til 14. juli 2024.

Til dags dato har ikke Justisdepartementet (DOJ), DHS og FBI utlevert noe av den etterspurte informasjonen, og de har ikke engang bekreftet at de vil oppbevare de relevante dokumentene.

Mangelen på åpenhet fra føderale myndigheter om attentatforsøket 13. juli 2024 – som etterlot tidligere president Trump såret, en deltaker død og to andre tilskuere alvorlig skadet – er uakseptabel.

Kongressen og offentligheten fortjener en fullstendig forklaring og fullstendige svar på alle spørsmål om den sviktende sikkerheten ved Butler-møtet. Uten åpenhet vil sannheten bak attentatforsøket aldri bli avslørt og forstått fullt ut.

På grunn av den høye innsatsen og publikums rett til å få vite sannheten, begynte senator Johnsons kontor umiddelbart etter attentatet å kontakte føderale, statlige og lokale myndigheter samt private selskaper for å få informasjon om sikkerhetssvikten ved Butler-møtet 13. juli 2024.

Her er noen av de viktigste opplysningene senatorens kontor har fått til nå, og som offentligheten fortjener å få vite:

1. Secret Service deltok ikke på en sikkerhetsbriefing som ble gitt til lokale spesialstyrker (SWAT) og snikskytterlag om morgenen 13. juli 2024.

Klokken 09.00 den 13. juli 2024 holdt Butler County Emergency Services (Butler ESU) en sikkerhetsbriefing for de lokale SWAT-teamene og snikskytterne som var utpekt til å dekke valgmøtet. I tillegg til Butler County hadde også lokale SWAT-team og snikskyttere fra (fylkene) Washington County og Beaver County fått sikkerhetsansvar. Ifølge lokale politimyndigheter var Butler ESU ansvarlig for å tildele lokasjoner til snikskytterne under sin kommando.

Ifølge informasjon innhentet av senator Johnsons kontor var det mindre enn 40 lokale SWAT-operatører og snikskyttere som var utpekt til Butler-møtet. Under briefingen ga Butler ESU lokale politimyndigheter bilder av sikkerhetsperimeteren hvor valgmøtet skulle holdes – som ikke inkluderte American Glass Research (AGR)-bygningen der skytteren, Thomas Matthew Crooks, befant seg, hvor politibetjenter befant seg, og en oversikt over sikkerhetssektorene på området. Secret Service deltok ikke på denne sikkerhetsbriefingen, ifølge personer med kjennskap til briefingen.

Det er uklart hvorfor Secret Service ikke deltok i denne sikkerhetsbriefingen, og i hvilken grad Butler ESU koordinerte med Secret Service i utarbeidelsen og gjennomføringen av sikkerhetsplanen for valgmøtet. Med tanke på at Crooks «var i stand til å fly en drone og ta bilder av området i Butler, Pennsylvania kort tid før den tidligere presidenten skulle tale der», er det viktig å merke seg at Butler ESUs sikkerhetsbriefing diskuterte droner, ifølge informasjon innhentet av senator Johnsons stab. Det er ukjent om det ble gjort noe med Crooks’ drone og det nøyaktige tidspunktet da Crooks’ drone ble oppdaget.

2. Lokale politimyndigheter sa at kommunikasjonen var isolert, og at de ikke var i hyppig radiokontakt direkte med Secret Service.

Personer fra det lokale politiet fortalte senator Johnsons kontor at kommunikasjonen mellom de ulike enhetene som sørget for sikkerheten ved demonstrasjonen, var isolert. For eksempel opererte lokale SWAT- og snikskytterlag på separate radiokanaler fra patruljen. Ifølge disse personene gikk kommunikasjonen via Butler ESU-kommandoen, som deretter videresendte informasjon til enten Secret Service eller andre lokale politipatruljer. Det er uklart hvorfor kommunikasjonen ble satt opp på denne måten, og om mangelen på direkte kommunikasjon mellom lokale politimyndigheter og Secret Service hindret responstid eller beslutningstaking.

3. Lokale politimyndigheter varslet ledelsen om Crooks før skytingen og fikk bekreftet at Secret Service var klar over varselet.

Klokken 17.10 den 13. juli 2024, nesten én time før Trump ble skutt, observerte en av to lokale skarpskyttere (heretter kalt AGR sniper 1), som var plassert i AGR-bygningen, Thomas Crooks for første gang. Lokale politimyndigheter fortalte senator Johnsons kontor at Crooks på det tidspunktet virket mistenkelig, selv om han ikke hadde noe våpen.

Klokken 17.14 tok AGR sniper 1 minst to bilder av Crooks (ett av bildene ser ut til å vise Crooks på telefonen).

Klokken 17.28 tok AGR sniper 1 et bilde av en sykkel og ryggsekk i nærheten av AGR-bygningen (det er uklart om disse gjenstandene kan knyttes til Crooks).

Klokken 17.32 så AGR sniper 1 Crooks igjen i nærheten av AGR-bygningen, tilsynelatende mens han så på nyheter på telefonen sin og holdt en avstandsmåler, ifølge informasjon som ble rapportert til senator Johnsons kontor. Kort tid etter rapporterte AGR sniper 1 den mistenkte til en gruppetekst med andre skarpskyttere på stedet, og fikk beskjed om å rapportere den mistenkte til kommandoen.

Kl. 17.41 ringte AGR sniper 1 inn til kommandoen for å rapportere den mistenkte og beskrev den mistenktes utseende og bemerket at han hadde en avstandsmåler.

Kl. 17.45 sendte AGR sniper 1 en tekstmelding til Beaver ESU Group Command om den mistenkte og ba dem videresende meldingen til kommandoen.

Klokken 17:59 mottok en politioperatør i Beaver County bekreftelse fra en SWAT-sjef i Butler County om at kommandoen, som inkluderte Secret Service, var gjort oppmerksom på meldingene og ba om mer informasjon om hvor den mistenkte befant seg.

Hittil foreligger det offentlige rapporter om at en Counter Sniper* meldte fra til Secret Service om en mistenkelig mann med avstandsmåler ca. 20 minutter før en bevæpnet mann åpnet ild på valgmøtet.

Informasjonen som senator Johnsons kontor har fått tak i, ser ut til å bekrefte disse rapportene, men reiser ytterligere spørsmål om hva Secret Service gjorde med denne informasjonen, hvorfor Secret Service ikke umiddelbart sendte agenter til AGR-bygningen, og, kanskje viktigst av alt, hvorfor tidligere president Trump fikk lov til å gå på scenen.

(*Counter Sniper Team (CS) sørger for observasjon på lang avstand og informasjonsinnhenting i sanntid på utesteder som besøkes av personer som er beskyttet av Secret Service. De er topptrente presisjonsskyttere som er ansvarlige for å identifisere og avverge trusler på lang avstand i samarbeid med andre taktiske elementer).

4. Etter skytingen ble Secret Service sett på taket av AGR-bygningen sammen med lokale politimyndigheter; bilder av skytteren ble sendt til Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms (ATF, direktoratet for alkohol, tobakk, skytevåpen og sprengstoff) for ansiktsgjenkjenning.

Omtrent kl. 18.23 den 13. juli 2024 – tolv minutter etter at tidligere president Trump ble skutt – gikk to politibetjenter fra Beaver County, PA, opp på taket av American Glass Research (AGR)-bygningen og så Crooks, som var avgått ved døden. Under en påfølgende ransaking av Crooks oppdaget politiet det som mistenkes å være fjernkontroll.

Kl. 18.32, 19.45 og 19.46 tok politiet i Beaver County bilder av Crooks, en mobiltelefon og fjernstyringsenheten i nærheten av den mistenkte skytterens kropp.

Mellom 18.40 og 18.50 fikk politiet på taket selskap av (bombegruppen fra fylket) Allegheny County Bomb Squad og en person i dress som politiet antok var en Secret Service-agent, ifølge opplysninger som ble rapportert til senator Johnsons kontor.

Ifølge personer på taket ba et medlem av Allegheny County Bomb Squad om at bildene ble sendt til et telefonnummer med retningsnummer 215 (Philadelphia), som ble oppgitt å være for ATF. ATF ba tilsynelatende om bildene av Crooks for ansiktsgjenkjenning.

Senator Johnsons stab ringte telefonnummeret og fikk bekreftet at det faktisk var knyttet til ATF. Men i etterfølgende forsøk på å komme i kontakt med personen med dette nummeret, mottok senator Johnsons stab følgende e-post fra ATFs fungerende nestleder for lovgivende saker:

Jeg tar kontakt fordi jeg forstår at du har tatt kontakt med vårt personell i Philadelphia Field Division med spørsmål angående attentatforsøket på tidligere president Trump. Vi vil gjerne be deg om å koordinere alle slike forespørsler gjennom vårt kontor, slik at vi i vår tur kan koordinere gjennom Main Justice og våre kolleger i FBI, som er den ledende etterforskningsinstansen.

Det er uklart når Secret Service ankom taket etter skytingen, hvordan Secret Service (og andre) kom seg opp på taket av bygningen, hvorfor ATF skulle være den instansen som var ansvarlig for å gjennomføre ansiktsgjenkjenning i et forsøk på å identifisere Crooks, og om ATF til slutt gjennomførte ansiktsgjenkjenning på bildene som ble gitt til deres agent.

5. Secret Service hadde i utgangspunktet ikke tenkt å sende skarpskyttere til valgmøtet, ifølge lokale politimyndigheter.

Lokale politimyndigheter (utenfor Butlers jurisdiksjon) informerte senator Johnsons kontor om at de noen dager før valgmøtet fikk vite fra politiet i Butler County at Secret Service ikke kom til å sende egne skarpskyttere til demonstrasjonen, og at lokale politimyndigheter måtte gå «sniper heavy» for å sikre god dekning.

Det lokale politiet fikk vite minst én dag før valgmøtet at Secret Service hadde endret kurs og besluttet å sende to skarpskytterteam. Hvis Secret Service opprinnelig ikke hadde tenkt å sende skarpskyttere til Butler, er det uklart hvorfor og når Secret Service endret planen.

*****

Funnene og tidslinjen i dette dokumentet er svært foreløpige, og skraper så vidt i overflaten av hva en fullstendig etterforskning må avdekke. Vi offentliggjør dette dokumentet for å gi offentligheten full åpenhet og for å sikre at alle instanser som undersøker attentatforsøket, er utstyrt med denne informasjonen. Vi håper også at det vil få andre – både i politiet og i allmennheten til å stå fram.

Informasjonen som presenteres i dette dokumentet, reiser mange spørsmål som Kongressen og politimyndighetene må besvare. Senator Johnsons kontor vil fortsette å forfølge sannheten, og oppfordrer alle som sitter på relevant informasjon om attentatforsøket 13. juli 2024 eller gjerningsmannen, til å kontakte kontoret hans og sende en e-post til varslingskontoen hans: Whistleblower_PSIJohnson@hsgac.senate.gov.

I tillegg til å ta kontakt med kontoret hans, oppfordrer senator Johnson også personer med relevant informasjon til å samarbeide med føderale, statlige og lokale politimyndigheter. Alle som deltok på demonstrasjonen – inkludert politiet – bør nøye huske, dokumentere, sikkerhetskopiere og lagre all potensielt relevant informasjon, inkludert, men ikke begrenset til, sikkerhetsdata, video- og lydopptak fra demonstrasjonen, bevis på deltakelse på demonstrasjonen og øyenvitneforklaringer.

Det er avgjørende at alle potensielle bevis blir bevart og sikret i de første dagene av denne etterforskningen. Kongressen og politimyndighetene må etterforske attentatforsøket mot tidligere president Trump grundig, sannferdig og åpent. Offentligheten fortjener intet mindre.

Foreløpig tidslinje basert på informasjon avdekket av senator Johnsons kontor

Følgende tidslinje inkluderer informasjon senator Johnsons kontor har innhentet i løpet av uken etter attentatforsøket på tidligere president Donald Trump 13. juli 2024. Denne foreløpige informasjonen deles med offentligheten for å sikre åpenhet.

5. juli 2024 – åtte dager før Trump-møtet.

Ifølge lokale politimyndigheter informerer United States Secret Service først Butler County Emergency Services (Butler ESU) om Trump-møtet som er planlagt 13. juli 2024.

Lokale politimyndigheter ser angivelig medierapporter om møtet rundt 3. juli 2024.

8. juli 2024 – fem dager før Trump-møtet.

Butler ESU møter angivelig Secret Service angående møtet og mottar informasjon om tidslinjen for arrangementet og blir informert om at møtet vil bli avholdt på Butler Farm Show-området.

10. juli 2024 – tre dager før Trump-møtet.

Secret Service gjennomfører angivelig et besøk på Butler Farm Show-området i forkant av møtet 13. juli 2024.

13. juli 2024 – dagen for «Trump Rally».

Kl. 09.00 – Butler ESU holder en briefing for de lokale SWAT- og skarpskytterenhetene fra Butler County, Beaver County og Washington County som skal sørge for sikkerheten under arrangementet.

På briefingen viser Butler ESU en 46-siders lysbildeserie som skisserer ansvarsområder for hver lokale enhet og oppstillingsplasser, inkludert snikskytterplasser, for hver lokale enhet og Secret Service.

Ifølge deltakerne på orienteringsmøtet er ingen fra Secret Service eller andre føderale politimyndigheter til stede på dette orienteringsmøtet.

Ifølge deltakerne på orienteringsmøtet hadde Secret Service opprinnelig ikke tenkt å stille med snikskytterenheter, men endret kurs av uklare grunner.

Butler ESUs orientering inkluderer en oversikt over sikkerhetsperimeteren for arrangementet og ansvarsområdene.

9:27  – Thomas Matthew Crooks, går inn i et Home Depot i Bethel Park, PA. Overvåkningsopptak fra Home Depot viser angivelig at skytteren går inn alene.

9:41 – Crooks kjøper en 5,5 fots aluminiumsstige med dobbel plattform.

09.42 – Crooks forlater Home Depot. Overvåkningsopptak fra parkeringsplassen til Home Depot viser angivelig at Crooks forlater parkeringsplassen i et kjøretøy. Det er ikke mulig å identifisere bilens merke/modell.

10:30 – To lokale snikskyttere fra politiet er i posisjon i andre etasje i American Glass Research (AGR)-bygningen.

17:10 – Crooks blir først observert av en av snikskytterne (AGR sniper 1) i AGR-bygningen.

17:14AGR sniper 1 tar bildene nedenfor av Crooks.

17:32AGR sniper 1 ser Crooks se på telefonen sin og bruke en avstandsmåler.

17:38AGR sniper 1 sender en melding til «Sniper Group» om Crooks.

17:40AGR sniper 1 får beskjed om å «ringe kommandoen» angående Crooks.

17:41AGR sniper 1 ringer inn til kommandoen og gir en beskrivelse av Crooks og avstandsmåleren, samt at Crooks «sniker rundt [AGR-bygningen]».

17:49 – Bilder av Crooks blir sendt til Butler ESU Command.

17:55 – Butler ESU Command bekrefter mottak av bildene og opplyser at de er videresendt.

17:59 – Butler ESU Command ber om å få vite i hvilken retning Crooks beveger seg. AGR sniper 1 er til å begynne med usikker på hvilken retning Crooks beveger seg.

18:05AGR sniper 1 meddeler senere at Crooks er sett i nordøstlig retning «i retning Sheetz» (nærbutikk lik 7-Eleven) og at Crooks har en ryggsekk.

18:06-18:12AGR sniper 1 går til første etasje i bygningen for å møte den lokale politipatruljen for å varsle dem om Crooks’ tilstedeværelse.

Ca. kl. 18.11 – Crooks begynner å skyte. Secret Service skal ha skutt tilbake, og Crooks blir drept.

18.23 – Beaver County SWAT-team tar seg opp på taket der Crooks befinner seg og bekrefter at Crooks er død. Ifølge SWATteamet var det lokale politistyrker fra et annet fylke og minst én Secret Service-agent, iført dress, på taket.

18.46 – Crooks kropp blir grundig sjekket. Politiet finner angivelig en elektronisk sender, Crooks’ telefon og avstandsmåleren i Crooks’ lommer.

19.45-19.46 – På anmodning fra Allegheny Bomb Squad sender lokale politimyndigheter bilder av Crooks og gjenstandene i nærheten av kroppen hans til et telefonnummer med retningsnummer 215 (fra Philadelphia-området) som tilhører en ATF-agent. ATF bruker angivelig bildene av Crooks til å kjøre ansiktsgjenkjenning.

Utestående spørsmål angående valgmøtet og attentatforsøket 13. juli 2024

Spørsmål og krav om dokumenter fra brev sendt 14. juli 2024 til justisminister Merrick Garland, DHS-sekretær Alejandro Mayorkas og FBI-direktør Christopher Wray:

1. En kopi av sikkerhetsplanen som ble utarbeidet for valgmøtet 13. juli 2024;

2. Alle dokumenter mellom og blant Secret Service, FBI, delstatlige og lokale politimyndigheter som refererer til eller er relatert til valgmøtet 13. juli 2024;

3. En detaljert beskrivelse av sikkerhetstiltakene som ble iverksatt for valgmøtet 13. juli 2024, inkludert, men ikke begrenset til:

a. Størrelsen på sikkerhetsperimeteren som ble etablert, og hvordan denne størrelsen ble valgt.

b. Det totale antallet Secret Service-personell som var involvert i sikkerhetsforberedelsene for valgmøtet 13. juli 2024, inkludert det totale antallet på stedet under valgmøtet.

c. Det totale antallet fra FBI som var involvert i sikkerhetsforberedelsene for valgmøtet 13. juli 2024, inkludert det totale antallet som var på stedet under valgmøtet.

d. Det totale antallet statlige og lokale politimyndigheter som var involvert i sikkerhetsforberedelsene for valgmøtet 13. juli 2024, inkludert det totale antallet på stedet under valgmøtet;

e. En detaljert liste over spesialoperasjoner og team som er involvert i sikkerhetsforberedelsene for valgmøtet 13. juli 2024, inkludert det totale antallet på stedet under valgmøtet;

f. En detaljert liste over spesialoperasjonenes enheter, inkludert det totale antallet personell fra hver enhet, som ble utplassert for valgmøtet, for eksempel Counter Assault Team eller Counter Sniper Team;

g. En fullstendig liste over alle føderale, statlige eller lokale enheter som hadde tilgang til eller deltok i utarbeidelsen av sikkerhetsplanen for valgmøtet 13. juli 2024;

h. En fullstendig liste over alle føderale, statlige og lokale politimyndigheter som stilte agenter eller annet personell til rådighet for å ivareta sikkerheten, eller andre logistiske ressurser, for valgmøtet 13. juli 2024;

i. En detaljert liste over alt mottiltaksutstyr som ble utplassert på valgmøtet, inkludert, men ikke begrenset til, ubemannede droner; og

j. En beskrivelse av screeningprosedyrene som ble brukt for personer som kom inn på sikkerhetsområdet som ble etablert for valgmøtet.

4. Mottok Secret Service forespørsler om ekstra sikkerhetsbeskyttelse for tidligere president Trump? Hvis ja, når ble disse forespørslene fremsatt, av hvem, og ble de innvilget eller avslått? Vennligst fremlegg alle dokumenter som viser til eller er relatert til forespørsler om ekstra sikkerhetsbeskyttelse for tidligere president Trump fra 15. november 2022 (da han kunngjorde sitt kandidatur til valget i 2024) og fram til i dag.

5. Var Secret Service eller FBI kjent med trusler eller annen informasjon om en potensiell sikkerhetstrussel mot tidligere president Trump og valgmøtet 13. juli 2024?

6. En detaljert tidslinje over tidligere president Trumps bevegelser under møtet 13. juli 2024, inkludert, men ikke begrenset til, når tidligere president Trump ankom arrangementet, når han gikk på scenen, når det ble avfyrt skudd, når Secret Service-agenter først stormet scenen, når Secret Service-agenter eskorterte tidligere president Trump av scenen, og når tidligere president Trump ble evakuert fra lokalet etter attentatforsøket.

7. Ifølge rapportene forsøkte minst én deltaker å varsle politiet om at det befant seg en person på taket av en bygning med et gevær «fem til syv minutter» ut i tidligere president Trumps tale. Ble Secret Service eller FBI gjort oppmerksom på denne advarselen? Hvis ja, når ble Secret Service eller FBI først oppmerksom på denne advarselen?

a. Har Secret Service eller FBI intervjuet deltakere på demonstrasjonen som angivelig forsøkte å varsle politiet om skytterens tilstedeværelse?

b. Har Secret Service eller FBI identifisert og intervjuet politiet som angivelig mottok varselet om skytterens tilstedeværelse? Hvis ja, vennligst oppgi navn og tilhørende politimyndighet for hver av disse personene.

8. Når og hvordan ble Secret Service oppmerksom på den mistenkte skytteren?

a. Unngikk den mistenkte skytteren Secret Service å bli oppdaget helt til han åpnet ild? Hvis ja, hvorfor ble ikke området der den mistenkte skytteren befant seg nøye overvåket eller sikret?

b. Ble bygningen, inkludert taket, der den mistenkte skytteren befant seg, gjennomsøkt av Secret Service eller andre politimyndigheter før valgmøtet?

c. Når ankom den mistenkte skytteren til valgmøtet i Butler, PA? Når og hvordan tok han seg opp på taket av bygningen der han tilsynelatende tok oppstilling?

9. Fremlegg all offisiell elektronisk kommunikasjon, inkludert, men ikke begrenset til tekstmeldinger, mellom og blant Secret Service, FBI og andre politimyndigheter fra 11. juli 2024 til 14. juli 2024 som refererer til eller er relatert til arrangementet i Butler, PA.

10. Alle detaljer knyttet til den potensielle attentatmannen, Thomas Matthew Crooks, inkludert, men ikke begrenset til:

a. Hvorvidt Crooks var på noen overvåkningsliste eller om FBI, Secret Service eller lokale politimyndigheter på annen måte var klar over ham før 13. juli 2024;

b. Enhver FBI-fil eller annet dokument knyttet til Crooks;

c. ATF-skjema 4473 knyttet til den mistenkte gjerningsmannens våpen(er). (det samme skjema i Hunter Biden-saken)

d. En liste over sosiale mediekontoer knyttet til Crooks;

e. Hvorvidt Crooks noen gang hadde kommunisert med noen om å myrde tidligere president Trump; og i så fall når og til hvem;

f. Hvordan, når og hvor Crooks skaffet seg skytevåpen som ble brukt i attentatforsøket mot tidligere president Trump; og

g. Hvorvidt Crooks hadde noen kriminell fortid eller historie med psykiske helseproblemer.

11. Antall og type våpen og kuler som er funnet, inkludert antall kuler som ble avfyrt av den mistenkte gjerningsmannen under valgmøtet. Har alle kulene som ble avfyrt av den mistenkte gjerningsmannen blitt funnet?

12. Oppgi alle forespørsler om sporing av skytevåpen i forbindelse med attentatforsøket 13. juli 2024.

13. I tillegg til våpen og kuler, hvilke andre gjenstander ble oppdaget av politiet etter at skytteren ble nøytralisert, inkludert, men ikke begrenset til elektronisk utstyr?

14. Rapporter indikerer at «den mistenkte skytteren hadde eksplosiver i bilen sin», som sto parkert i nærheten av demonstrasjonen.

a. Når fant politimyndighetene den mistenkte skytterens bil? Hvor var den parkert? Hvor lenge hadde den stått parkert der?

b. Stod bilen parkert i et område som ble gjennomsøkt av Secret Service eller andre politimyndigheter før valgmøtet?

c. Beskriv typen og mengden «eksplosiver» som tilsynelatende ble funnet i den mistenkte skytterens bil.

d. I tillegg til «eksplosivene», hvilke andre gjenstander ble funnet i bilen, inkludert, men ikke begrenset til, elektronisk utstyr?

15. Alle dokumenter som henviser til eller er relatert til enhver orientering gitt til president Biden, utenriksminister Mayorkas eller Secret Service-direktør Kimberly Cheatle om attentatforsøket på tidligere president Trump på møtet 13. juli 2024.

16. Mener FBI og Secret Service at Crooks handlet alene?

Spørsmål basert på foreløpige funn:

1. Når ankom Secret Service AGR-bygningen for første gang 13. juli 2024?

2. Når kom Secret Service først opp på taket av AGR-bygningen 13. juli 2024?

3. Hvor mange Secret Service-agenter befant seg i AGR-bygningen 13. juli 2024?

4. Hvordan kom Secret Service seg opp på taket på AGR-bygningen?

5. Utførte ATF ansiktsgjenkjenning på Crooks?

6. Hvis ja, hvorfor var ATF ansvarlig for å gjennomføre ansiktsgjenkjenning på Crooks?

7. Hvorfor sendte ikke Secret Service umiddelbart agenter til AGR-bygningen da de ble kjent med meldingene om Crooks?

8. Nøyaktig når hadde Secret Service-skytterne Crooks i sikte for første gang?

9. Hvorfor fikk tidligere president Trump lov til å gå på scenen hvis Secret Service var klar over Crooks?

10. Hvorfor deltok ikke Secret Service i briefingen 13. juli 2024 kl. 09.00 for lokale SWAT- og skarpskytterenheter?

11. Hvilken koordinering eksisterte mellom Butler ESU og Secret Service i forbindelse med utarbeidelsen og implementeringen av sikkerhetsplanen som ble presentert på briefingen 13. juli 2024?

12. Hvorfor fikk Crooks tillatelse til å fly en drone over området før demonstrasjonen startet 13. juli 2024, og ble det gjort noe med dronen?

13. Når ble det oppdaget at Crooks hadde fløyet en drone over området i forkant av valgmøtet 13. juli 2024?

14. Hvorfor hadde ikke Secret Service i utgangspunktet tenkt å sende skarpskytterenheter til valgmøtet 13. juli 2024?

15. Når endret Secret Service sin opprinnelige beslutning om ikke å sende skarpskytterenheter til valgmøtet 13. juli 2024?

16. Hvorfor endret Secret Service sin opprinnelige beslutning om ikke å sende skarpskytterenheter til valgmøtet 13. juli 2024?

17. Når informerte Secret Service først lokale politimyndigheter om at de ikke ville sende skarpskytterenheter til valgmøtet 13. juli 2024?

18. Når informerte Secret Service først lokale politimyndigheter om at de faktisk ville sende skarpskytterenheter til valgmøtet 13. juli 2024?

19. Hvor mange lokale polititjenestemenn var på patrulje under valgmøtet 13. juli 2024?

20. Hvem bestemte hvor mange lokale polititjenestemenn som skulle patruljere under valgmøtet 13. juli 2024?

21. Hvem bestemte hvor mange skarpskytterenheter som skulle brukes under valgmøtet 13. juli 2024?

22. Hvem bestemte hvor mange SWAT-enheter som ville være nødvendige under demonstrasjonen 13. juli 2024?

23. Hvilket merke og hvilken modell hadde Crooks’ kjøretøy som ble funnet etter rallyet?

24. Ble sykkelen og veskene som ble identifisert av AGR sniper 1 den 13. juli 2024, knyttet til Crooks?

25. Hva skjedde med sykkelen og veskene som ble identifisert av AGR sniper 1 den 13. juli 2024?

26. Lokale politimyndigheter har opplyst at en rekke personer ble pågrepet i nærheten av AGR-bygningen etter attentatforsøket mot tidligere president Trump. Hvor mange personer ble arrestert i nærheten av AGR-bygningen?

27. Hvorfor ble personer anholdt i nærheten av AGR-bygningen 13. juli 2024?

28. Hva skjedde med personene som ble anholdt i nærheten av AGR-bygningen 13. juli 2024?

29. Hvorfor var ikke Secret Service og lokale SWAT- og skarpskytterenheter i direkte kommunikasjon?

30. Var Secret Service i stand til å overvåke de lokale SWAT- og skarpskytterenhetenes radiokanaler?

31. Hvem var kontaktpunktet mellom Butler ESU-kommandoen og Secret Service?

32. Hvem tok beslutningen om å isolere kommunikasjonen mellom Secret Service og lokale politimyndigheter?

33. Hvor mange briefinger eller møter hadde Secret Service med lokale politimyndigheter i forkant av valgmøtet 13. juli 2024, og når fant disse briefingene eller møtene sted?

34. Hvilke lokale politimyndigheter deltok på briefinger med Secret Service i forkant av valgmøtet 13. juli 2024?

35. Hvor mange ganger besøkte Secret Service stedet for valgmøtet 13. juli 2024 i forkant?

36. Hvem deltok i besøkene med Secret Service i forkant av valgmøtet 13. juli 2024?

37. Har den 1,5 meter høye stigen Crooks kjøpte på Home Depot om morgenen den 13. juli 2024 blitt lokalisert?

38. Hvis stigen har blitt lokalisert, hvor ble stigen funnet?

39. Har ryggsekken som Crooks ble sett med den 13. juli 2024, blitt lokalisert?

40. Hvis ryggsekken er lokalisert, hva var innholdet i Crooks’ ryggsekk?

41. Hvor mange patronhylser ble funnet i AGR-bygningen den 13. juli 2024?

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.