Israels statsminister Benjamin Netanyahu har bedt om et personlig møte med tidligere president Donald Trump mens han er i USA denne uken.

Dette ifølge to kilder Politico har vært i kontakt med.

Netanyahu kommer til Washington D.C. denne uken for å møte den avtroppende president Joe Biden, visepresident Kamala Harris og lovgivere på Capitol Hill. Han skal også holde en tale foran Kongressen onsdag.

Nå skriver Politico at han også ønsker et møte med den som de fleste antar blir USAs neste president, Donald Trump.

Netanyahu og Trumps team har de siste dagene diskutert muligheten for at de to lederne kan møtes ansikt til ansikt, potensielt i Florida.

Trump har ennå ikke gått med på et møte, men har heller ikke direkte avvist ideen, sa de to kildene.

En av personene sa at hvis møtet finner sted, vil det sannsynligvis bli senere i uken, etter Trumps valgmøte i North Carolina på torsdag.

Netanyahus besøk har vært planlagt lenge og kommer på et tidspunkt der forholdet mellom landene er anstrengt som følge av den israelske krigføringen i Gaza, skriver NTB-Reuters.

Besøket vil også bli preget av at det etter planen skal finne sted kun to dager etter at Biden meldte sin avgang som presidentkandidat i valget i november.

Politico antyder at det skal være en konflikt mellom Trump og Netanyahu.

Det var ikke klart om Donald Trump, som har vært kritisk til Benjamin Netanyahu, ville gå med på et slikt møte.

Trolig har ikke Netanyahu glemt Abrahams-accords, fredsavtalen som Trump i sin presidentperiode forhandlet frem mellom Israel og flere arabiske land.

Han har neppe glemt at sanksjonene mot Iran først ble avviklet da Biden overtok plassen i Det hvite hus.

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.