Elon Musk landet tidligere denne måneden på Cascais’ lokale privatflyplass Tires i en 22-seters tomotors Gulfstream. Det ble efter besøket spekulert i hensikten med den korte visitten i Portugal.

Inspirert av andre multimillionærer

Nu skriver Nascer do Sol at «Elon Musk ønsker å kjøpe hus i Portugal». Nettmagasinet viser til at Musk er inspirert av at «andre internasjonalt kjente personer har kjøpt eller ønsker å kjøpe hus i Portugal» – blant dem Oprah Winfrey og John Travolta. 

Madonna kjøpte i 2017 Palácio do Ramalhete i Lisboa og brukte forlokkende ord som «paradis» i beskrivelsen av landet.

– Musks uventede ankomst på Tires Aerodrome 4. juli for noen dagers besøk sammen med sin sønn, skapte stor nysgjerrighet. Nascer do Sol har nu fått vite at Musk lot en representant bli igjen i landet med oppgave å finne et hus han kan kjøpe. Prospekteringen foregår diskret, ikke minst fordi millionæren ikke ønsker å tiltrekke seg oppmerksomhet. På spørsmål fra vår avis sa Lisboas ordfører Carlos Moedas at han ikke kjente til Elon Musks intensjoner. Han hadde forsøkt å kontakte ham under oppholdet i Portugal, uten å lykkes.

Andre internasjonalt kjente personer er for tiden på boligjakt i Portugal, blant andre den berømte amerikanske TV-programlederen Oprah Winfrey. 

– Fortryllet av landet

Sammen med Musk kom også hans mor Maye Musk og en av hans to søsken, søsteren Tosca Musk som feiret sin fødselsdag i landet. 

– Også de ser ut til å være fortryllet av Portugal, skal vi tro Nascer do Sol.

På hjemveien 7. juli tok Elon turen innom Porto i det nordlige Portugal.

Utlendinger står for ca. 12 prosent av boligomsetningen i Portugal.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.