Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier han respekterer Joe Biden sin beslutning om å trekke seg som presidentkandidat, og skryter av Bidens innsats for USA.

– Han sier at han gjør dette av hensyn til nasjonen og har kommet til at dette er riktig. Det mener jeg er beslutningen det står stor respekt av, han setter landet foran seg selv, sier Barth Eide til TV 2.

Han mener Biden har vært en svært god president. De to møttes tidligere denne måneden på NATO-toppmøtet i USA.

– Jeg mener han har vært en viktig president for USA. Han har sørget for stor vekst i økonomien og har vært viktig for å få ned arbeidsledigheten, sier Barth Eide.

Den norske utenriksministeren synes Kamala Harris er en god erstatter, men vil ikke spekulere i hvem som blir Demokratenes nye presidentkandidat.

– Hun står for mye av den samme politikken, men er en yngre utgave av Biden. Samtidig tror jeg vi skal være forsiktig med å spekulere i hvem som skal ta over, sier Barth Eide.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.