Helt siden attentatet har Secret Service nektet for å ha avslått Trump-kampanjens søknader om økt sikkerhet. Nå tar de en u-sving.

Umiddelbart etter at den Biden-utnevnte Secret Service-sjefen Kimberly Cheatle benektet å ha avslått søknader om økt sikkerhet for Trump, kom påstandene fra ytre venstre om at det hele var en konspirasjonsteori fra høyresiden.

En av dem som fremmet denne anklagen var sjefredaktør i Filter Nyheter, Harald Klungtveit.

«En av mange konspirasjonsteorier på ytre høyre er at sikkerhetsdepartementet under Biden nylig sa nei på en forespørsel om forsterket sikkerhet rundt Trump, selvsagt oppspinn», skrev Klungtveit på X.

Men nå kan ikke lenger Secret Service skyve det under teppet. I en avsløring gjort av venstrevridde Washington Post, kommer det frem at Trump-kampanjen har vært nektet en rekke tiltak i hele to år.

Dette skriver Washington Post:

Top officials at the U.S. Secret Service repeatedly denied requests for additional resources and personnel sought by Donald Trump’s security detail in the two years leading up to his attempted assassination at a rally in Pennsylvania last Saturday, according to four people familiar with the requests.

Ifølge avisen skal kildene opplyse om at Trump-kampanjen ba om metalldetektorer, og flere sikkerhetsfolk for å kunne nøyere undersøke deltagere. I tillegg til flere skarpskyttere og observasjonsfolk for utendørsarrangementer.

Washington Post bekrefter at Trump ble nektet økt sikkerhet. Skjermdump: Washington Post

Flere av forespørslene ble gjort skriftlig, og kan grundig dokumenteres, hevder avisen. Det er mildt sagt forfriskende å se Washington Post drive med grundig journalistikk om et av de mest betente temaene på dagsorden, fremfor å bare lytte til pressemeldingene fra myndighetene.

Det er sjelden et godt utgangspunkt for en journalist å ikke stille kritiske spørsmål til myndigheter.

I en uttalelse dagen etter attentatet gikk en talsmann for Secret Service ut og benektet det hele på det sterkeste.

“The assertion that a member of the former president’s security team requested additional security resources that the U.S. Secret Service or the Department of Homeland Security rebuffed is absolutely false,” said Anthony Guglielmi,

Etter å ha fått detaljerte spørsmål fra Washington Post, innrømmer imidlertid talsmannen plutselig at det «kan ha skjedd at enkelte forespørsler har blitt avslått».

Ifølge en kilde er det snakk om tøffe prioriteringer i møte med økt trusselnivå på en rekke høyprofilerte politikere og familier, kombinert med at de ikke har ressursene til å bevokte alle på like god måte.

Da Trump dukket opp på republikanernes landsmøte, var han omringet av livvakter, som fremsto hakket mer fokusert og rutinerte enn livvaktene under attentatet i Butler, Pennsylvania.

Kildene bekrefter at Trump ble umiddelbart topprioritert, og bevoktes i praksis på nivå med den sittende presidenten.

Støtt Document ved å kjøpe boken Den døende borgeren av bestselgerforfatter Victor Davis Hanson.