Befolkningen i England og Wales økte med 610.000 til 60,9 millioner i midten av 2023. Det er den største årlige økningen på 75 år, viser statistikk som ble publisert i uken som gikk. 

Unaturlig befolkningsvekst

Ifølge Office for National Statistics var befolkningsøkningen i England og Wales den største siden 1948 da babyboomen efter annen verdenskrig falt sammen med tilbakevendingen av britisk personell som hadde tjenestegjort utenlands. Den gang var befolkningsøkningen 1,5 millioner. 

Befolkningsøkningen kommer til tross for at det statistikerne kaller «naturlig befolkningsvekst» – forskjellen mellom antall fødsler og dødsfall – falt til 400, det laveste fødselsoverskudd på 45 år, og at 13.800 personer flyttet fra England og Wales – i hovedsak til Skottland og Nord-Irland. 

Britene blir fattigere

Befolkningsøkningen har ikke medført tilsvarende økonomisk vekst. Basert på foreløbige tall var bruttonasjonalprodukt pr. innbygger 0,7 prosent lavere i 2023 enn i 2022. 

Folketallet for hele Storbritannia var 67,6 millioner i midten av 2022. Data for 2023 er så langt ikke tilgjengelig.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.