Oslo, 22. mai 2024: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) kunngjør at regjeringen vil anerkjenne Palestina som en selvstendig stat. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB.

Den radikaliserte regjeringen Støre har brent alle broer med tanke på en rolle i fremtidige fredsprosesser i Midtøsten. Fra å ha dialog med alle parter, sitter utenriks- og statsministeren igjen åpenbart litt forvirrede og vonbrotne over den erkjennelse at Israel ikke er interessert i videre dialog med dem. Dette burde de ha skjønt før de belønnet folkemordsbevegelsen Hamas med anerkjennelse av en «stat» etter de diabolske massakrene 7. oktober 2023. Men dette viser hvilken radikalisert virkelighetsforståelse som driver Arbeiderpartiet med «tause Birgitte», dvs. Senterpartiet, på slep.

Alle som etter valgkampretorikken til Senterpartiet ved stortingsvalget i 2021 trodde at de på noen som helst måte representerte et snev av konservative verdier, må nå med nødvendighet ettertrykkelig ha mistet alle sine illusjoner. Allerede i Hurdalsplattformen var sporene av en konservativ politisk innretning borte. Det vi har fått, er en partileder og en finansminister som har strammet skruene for alle sektorer, men skjermet sin egen landbrukssektor. I tillegg sitter Vedum villig med på en radikalisert utenrikspolitikk som kun de mest radikale byråkrater i UD kan bejuble. Formuesskatten og eierbeskatning er økt for alle unntatt Trygve Slagsvold Vedum med sin landbrukseiendom, og innleie av arbeidskraft er rammet for næringslivet med unntak av behovene til bonden Trygve Slagsvold Vedum. Hadde dette vært beskrivelsen av et land i den tredje verden, hadde adjektivene sittet løst i hele det norske etablissementet.

Det er en historisk tragedie at det norske Arbeiderpartiet som var jødenes og Israels beste venn i etterkrigstiden, i dag oppfattes som fiendtlig innstilt til Israel, på linje med Tyrkia. Trygve Bratteli og de andre Ap-lederne som satt i Nacht und Nebel-leirene til nazistene i Tyskland og var offer for de samme folkemordskreftene, kunne nok aldri sett for seg at dagens Arbeiderparti skulle stille seg på linje med de kreftene som ønsker å videreføre den samme folkemordsideologien mot Israel og jødene i dag. Ethvert politisk vedtak fra regjeringen i Oslo som umiddelbart blir gratulert av Hamas, burde få regjeringen til å tenke seg om. Etter 22. juli og Arbeiderpartiets og Norges egen opplevelse med terror, skulle man tro at empatien for terrorofre og evnen til gjenkjennelse av terrorkrefter andre steder skulle vært økt, men den gang ei.

Arbeiderpartiet har i tillegg åpnet for antidemokratiske krefter i Norge som har vist seg ikke å sky vold for å bringe sine meningsmotstandere til taushet. Dette skjer mens mediene er tause, Organisasjons-Norge er passive og det brede flertall av stortingspolitikere ser en annen veg. Vi har fått en farlig kombinasjon av radikale elementer fra Midtøsten i Norge i tospann med den politiske venstresiden og et unnfallende Høyre.

Det åpner for nye muligheter.

Arbeiderpartiet er ikke velkommen i Israel. Dét er fullt forståelig. Det er fremdeles 122 kidnappede, voldtatte og mishandlede sivile israelere i fangenskap i Gaza.

Ved valget i 2025 kan du gi Norge en ny politisk retning. Det er ditt valg.

Erik Selle
partileder Konservativt

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.