Da en drone slo ned i Tel Aviv fikk israelerne nok. Gjengjeldelsen kom lørdag og den var hard. – Houthiene har angrepet oss over 200 ganger. Den første gangen de volder skade mot en israelsk borger, slo vi tilbake, sier forsvarsminister Yoav Gallant i en uttalelse.

«For kort tid siden angrep IDFs jagerfly militære mål tilhørende houthi-terrorregimet i området rundt Al Hudaydah-havnen i Jemen, som svar på de hundrevis av angrepene som har blitt utført mot staten Israel de siste månedene.»

Det israelske luftangrepet i Jemen som svar på houthienes angrep på landet ble i morges godkjent av forsvarsminister Yoav Gallant, skriver Times of Israel.

Gallants kontor offentliggjør bilder fra et møte ministeren holdt i morges med høytstående militære tjenestemenn, der angrepet ble godkjent.

Bildet er tatt under dagens møte mellom forsvarsminister Gallant og ledende offiserer i IDF. Foto: Israels forsvarsdepartement / Ariel Hermoni

En tidligere rapport fra det saudiarabisk-eide Al-Arabiya hevdet at angrepet var en felles innsats fra Israel, USA og Storbritannia. Men IDF sier de handlet alene.

– Houthiene har angrepet oss over 200 ganger. Den første gangen de volder skade mot en israelsk borger, slo vi tilbake, sier forsvarsminister Yoav Gallant i en uttalelse.

Ifølge statsminister Benjamin Netanyahu ble havnen som ble angrepet brukt for å losse våpen fra Iran.

Houthiene har tatt på seg ansvaret for en rekke angrep mot Israel, men fredagens droneangrep ser ut til å være første gang at houthiene har trengt igjennom israelsk luftvern.

Houthi-ledelsen varsler lørdag at de skal komme med en «effektiv respons» mot Israel. (NTB-Reuters-AFP)

Det houthi-styrte helsedepartementet gir også Israel skylden for en rekke angrep mot et drivstofflager i den opprørskontrollerte havnebyen al-Hudaydah i Jemen, og legger til at angrepene har forårsaket dødsfall og sårede.

Biden-regimet har tidligere fått kritikk for å unnlate å besvare angrepene mot skipsfarten utenfor Jemen, noe som rammer hele verdensøkonomien. Israel slår tydeligvis hardere til mot angrep.

IDF har også utført angrep mot rakettkastere i Deir Seryan i Sør-Libanon som ble brukt av Hizbollah i angrep på Nord-Israel tidligere i dag.

Rakettkasterne ble truffet av jagerfly, opplyser IDF, som sier at de også slo til mot en annen rakettkaster fra Hizbollah i Aitaroun.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.