Tidligere president Donald Trump begynte talen med å snakke om attentatet mot ham under landsmøtet i Milwaukee, Wisconsin.

– Mange har spurt meg om hva som skjedde, og jeg skal fortelle det. Men jeg vil ikke fortelle det flere ganger, for det er smertefullt. Hvis jeg ikke hadde snudd meg idet skuddet ble avfyrt, ville kulen truffet meg i hodet, og da hadde jeg ikke vært her i dag. Jeg hadde Gud ved min side, sa Trump.

I talen manet han til samhold og frarådet å kriminalisere politiske uenigheter, skriver NRK.

Trump sa at han stiller til valg som president for hele USA, fordi «det er ingen seier å vinne for halve Amerika».

Til sangen «God Bless the USA», sunget av Lee Greenwood, gikk Trump på scenen, fortsatt iført ørebandasjen.

Før Trump begynte å tale, rullet de ut en statue med brannmannsjakken til Corey Comperatore, mannen som ble drept under attentatet.

Corey Comperatore jobbet som frivillig brannmann i Buffalo Township. Han ble drept under attentatet forrige helg. Foto: AP /Carolyn Kaster/NTB

Så kom Trump med en formaning til Demokratene:

– Demokratene må slutte å misbruke rettssystemet til å gå etter sine politiske rivaler.

Deretter kom han med mange løfter.

– Jeg vil stanse den ulovlige migrasjonskrisen ved å bygge grensemuren, sa Trump, og kalte det en «invasjon av migranter».

Han snakket også om krigene som pågår i Ukraina og Israel. Han sa at krigene ikke ville blitt startet hvis han var president.

– Jeg skal få slutt på alle internasjonale kriser, sa Trump, og kom med harde anklager om at den nåværende regjeringen har startet krigene.

– Verden er i krise, krig raser i Europa og Midtøsten. Tredje verdenskrig truer, sa Trump.

Trump aksepterte også formelt nominasjonen som Republikanernes presidentkandidat i valget 5. november.

– I kveld tar jeg imot nominasjonen deres for å bli den neste presidenten i USA, sa Trump under talen, til stor applaus fra salen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.