Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB.

Gjenfortellingen av attentatforsøket og reaksjonene det avstedkom, og angrepene på Biden-administrasjonen fylte naturlig nok store deler av talen til nominasjonsmøtet.

Men hvis man skulle kondensere Trumps halvannen time lange tale ned til halvannet minutt med det viktigste politiske innholdet, ville fem ting peke seg ut: innvandring, energi, kriger, grønt vanvidd og Kina.

Trump tok for seg innvandringspolitikken ved å minnes folk som er blitt drept av innvandrere, ved navn. Han sa ellers dette:

Vi har også en krise med ulovlig innvandring, og den finner sted akkurat nå, mens vi sitter her i denne vakre arenaen. Det er en massiv invasjon ved vår sørlige grense som har spredt elendighet, kriminalitet, fattigdom, sykdom og ødeleggelse til lokalsamfunn over hele landet vårt. Ingen har noen gang sett noe lignende.

I dag oversvømmes byene våre av illegale innvandrere. Amerikanere blir presset ut av arbeidsstyrken, og jobbene deres blir tatt.

Intet håp eller noen drøm vi har for Amerika, kan lykkes med mindre vi stopper invasjonen av ulovlige innvandrere. […] Land i den tredje verden ville slåss med kjepper og steiner for å hindre dette. Invasjonen ved vår sørlige grense skal vi stoppe, og vi skal stoppe den raskt.

Jeg vil få slutt på krisen med ulovlig innvandring ved å stenge grensen og fullføre muren, som jeg allerede har bygget det meste av.

Trumps energipolitikk handler kort fortalt om å bore mer etter olje, eller «drill, baby, drill», som han sier.

Så mye starter med energi. Og husk at vi har langt mer flytende gull under føttene enn noe annet land. Vi er en nasjon som har muligheten til å tjene en formue på energien vår. […] Under Trump-administrasjonen for bare tre og et halvt år siden var vi energiuavhengige. Men snart vil vi faktisk være bedre enn det. Vi vil være energidominante og ikke bare forsyne oss selv, men resten av verden.

Trump tar mål av seg til å skape fred i Ukraina:

Jeg vil gjøre slutt på hver eneste internasjonale krise som den nåværende administrasjonen har skapt, inkludert den forferdelige krigen med Russland og Ukraina, som aldri ville ha skjedd hvis jeg var president. Og krigen forårsaket av angrepet på Israel, som aldri ville ha skjedd hvis jeg hadde vært president.

Det handler om å bruke USAs vekt til å sette seg i respekt internasjonalt, mener Trump, som roser Viktor Orbán for å være av samme oppfatning.

Trump tok USA ut av Paris-avtalen under sitt første mandat, og har neppe skiftet mening i klimaspørsmål, selv om han ikke nevner ordet «klima» i talen.

Vi vil få slutt på det latterlige og faktisk utrolige sløseriet med skattebetalernes penger som gir næring til inflasjonskrisen. De har brukt billioner av dollar på ting som har med den grønne nye svindelen å gjøre. Det er en svindel. Og det har forårsaket et enormt inflasjonspress i tillegg til energikostnadene.

Og alle de billioner av dollar som ennå ikke er brukt, vil vi omdirigere til viktige prosjekter som veier, broer og demninger, og vi vil ikke tillate at de blir brukt på meningsløse grønne nye svindelideer.

Og jeg vil avslutte elbilpåbudet fra dag én. Dermed redder jeg den amerikanske bilindustrien fra fullstendig utslettelse, noe som skjer akkurat nå, og sparer amerikanske kunder for tusenvis av dollar per bil.

Trump knytter dette til Kinas handelskrig:

Og akkurat nå bygges det store fabrikker på den andre siden av grensen i Mexico. Så med alle de andre tingene som skjer ved grensen vår, og de bygges av Kina for å lage biler og selge dem inn i landet vårt, uten skatt, uten noe som helst. United Auto Workers burde skamme seg over å ha latt dette skje, og lederen for United Auto Workers burde få sparken umiddelbart, og hver eneste bilarbeider, fagorganisert eller ikke, burde stemme på Donald Trump, for vi skal få bilproduksjonen tilbake, og vi skal få den tilbake raskt.

De bygger noen av de største bilfabrikkene i verden. Tenk på det. I hele verden. Og vi skal bringe det tilbake. Vi skal lage dem. Vi har ikke noe imot…

Vi har ikke noe imot at det skjer, men det vil bli bygget fabrikker i USA, og våre folk kommer til å bemanne disse fabrikkene. Og hvis de ikke er enige med oss, vil vi legge en toll på mellom 100 og 200 prosent på hver bil, og de vil være uselgelige i USA.

Trump gjør også en referanse til «Kina-viruset».

Han er kort fortalt et mareritt for globalister, innvandrings­liberalister, krigshissere, klima­fanatikere, grønn energi-svindlere og kinesiske agenter. Ikke noe rart at han er så mislikt av NRK.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.