Rom-samfunnet i Leeds har gjort opprør etter at Barnevernet fjernet fem barn fra foreldrene etter at en 7 måneder gammel baby ble fraktet til sykehus med en hodeskade. Dette skjedde klokken 17 britisk tid i dag.

Lokalbefolkningen har angrepet politiet og setter alt i brann i bydelen Harehills i Leeds. Søppelkasser ble satt i brann, deretter en buss og vi ser også videoer av menn som bærer et stort kjøleskap og kaster på brannen midt i veien.

Politibilen ble angrepet i Luxor Street i Harehills. Harehills er en belastet bydel i Leeds med høy kriminalitet og en muslimsk majoritetsbefolkning. Mange av deltakerne i opptøyene ser ikke ut til å være rom-folk.

Det er vill jubel i gatene, for i dette området regnes politiet og myndighetene som fienden.

 

Dette var den nyvalgte kommunerådmannen for området i Leeds. Mothin Ali fra partiet De Grønne ble valgt i mai i år:

Politiet greide ikke å roe gemyttene:

Nyutnevnt innenriksminister Yvette Cooper (Labour) sa: «Jeg er forferdet over de sjokkerende scenene og angrepene på politikjøretøyer og offentlig transport i Leeds i kveld. Uorden av denne art har ingen plass i samfunnet vårt.»

Daily Mail  BBC

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.