NTB

USAs president Joe Biden begynner å innse at han kan bli nødt til å trekke seg fra valgkampen, skriver New York Times og viser til kilder nær presidenten.

Ifølge kildene begynner Biden å akseptere tanken om at kanskje ikke kan klare å vinne valget 5. november, skriver avisen.

Samtidig skriver Washington Post at toppdemokraten Nancy Pelosi har sagt til noen partifeller i Representantenes hus at Biden nokså snart kan la seg overtale til å trekke seg fra valgkampen. Også dette er basert på ikke navngitte kilder, nærmere bestemt tre partifunksjonærer med kjennskap til Pelosis private samtale.

Den tidligere lederen for Representantenes hus har fortsatt betydelig tyngde i partiet og er blant dem som jobber i kulissene for å prøve å løse krisen Demokratene er inne i.

Presset mot presidenten har tiltatt etter at han gjorde en svært dårlig figur i TV-debatten mot Donald Trump. Mange profilerte demokrater og støttespillere har oppfordret Biden til å gi opp kampen om omvalg og la partiet velge en annen kandidat.

Demokratene skal formelt utpeke sin presidentkandidat på landsmøtet som starter i Chicago 19. august.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.