Årets Oktoberfest i München kompletteres med en egen alkoholfri ølhage. «Die Null» åpnet allerede torsdag, to måneder før festen starter.

Den alkoholfrie «Nullen» ligger i nærheten av byens sentralstasjon og skal kun servere brus, juice, mocktails og alkoholfritt øl, skriver The Guardian.

Mange av dem som driver hoteller, restauranter og kulturtilbud har i årevis klaget på turister som velter ut av togene og drikker seg snydens fulle sammen med lokalbefolkningen i tråd med Münchens globale renommé som et samlingssted for øltørste.

Det tyske ølkonsumet har vært på vei nedover siden 1990-tallet. Med et gjennomsnittlig forbruk per innbygger på 88 liter i året ligger Tyskland nå bak nabolandene Tsjekkia, Østerrike og Polen.

Endringen i skikkene som woke-kulturen har brakt med seg, truer nå gamle tradisjonelle tyske bryggerier.

Mange bryggerier har derfor begynt å satse på alkoholfritt øl, som skal ha en utmerket smak, lavere kaloriinnhold og garantert ingen bakrus.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.