På en spesialisert klinikk ved Södertälje sykehus får gravide innvandrerkvinner som ikke er kjent med det svenske helsevesenet, tilbud om en personlig jordmor. Ifølge jordmor Maria Ström, som jobber ved sykehuset, har disse kvinnene ofte flere medisinske komplikasjoner enn gjennomsnittet.

«I løpet av et to timer langt møte får de besøke fødeavdelingen, se en fødestue og stille spørsmål. Vi informerer dem også om rettighetene deres, noe som skaper en helt annen trygghet», forteller hun til SVT.

Prosjektet, som har fått navnet Min Barnmorska (Min jordmor), skal etter planen starte opp i september.

«Vi ser frem til å kunne tilby Min Barnmorska Södertälje til gravide som trenger ekstra støtte og trygghet. Målet vårt er å starte i september. Jordmødreteamet er ansatt på Södertälje sykehus, der også fødslene foregår», sier Maja von Hofsten, jordmor og prosjektleder for Min Barnmorska Södertälje.

Södertälje sykehus sier at prosjektet hovedsakelig er rettet mot utenlandsfødte kvinner som ikke er kjent med svensk fødselsomsorg, samt kvinner som føler seg engstelige for å føde. Tidligere har sykehuset brukt såkalte kulturtolkdoulaer for å støtte gravide innvandrerkvinner.

Les også eldre sak:

Jordmorklinikk i Malmö får tolk på venterommet: «Flertallet er arabisktalende»

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.