De såkalte faktasjekkerne i Faktisk.no kritiserer påstander som hevder at det finnes en direkte sammenheng mellom koronavaksiner og overdødeligheten som er dokumentert i en rekke land i flere år. «Nei, det er ikke bevist at vaksinen har ført til overdø­de­lighet», hevder de i en artikkel publisert 11. juni 2024.

Debatten dreier seg om en forskningsrapport i British Medical Journal, pluss en nyhetsartikkel i avisen The Telegraph 5. juni 2024 som baserer seg på denne.

Forskere som hadde gransket dødelighets­data fra 47 vestlige land, observerte en over­dødelighet som har vedvart også etter masse­vaksinering­en mot covid-19. Ifølge forskerne savner disse tallene historisk sidestykke, hvilket reiser alvorlige bekymringer, og regjeringer bør granske mulige årsaker, herunder også vaksineskader. Forskerne fant en samlet overdødelighet i disse landene på godt over tre millioner personer i tidsrommet 2020 til 2022. En statistisk betydelig overdødelighet har også fortsatt i mange land etter 2022.

Faktisk.no skriver at «i rapporten slås det ikke fast noen årsak til denne overdødeligheten. Det stemmer at det vises til vaksinen som en mulig årsak, men bevis for eller mot at dette stemmer, fremlegges ikke».

Dette er teknisk sett ikke en løgn, men det er slett ikke hele sannheten. Per midten av 2024 er ikke mRNA-baserte koronavaksiner bare «en mulig årsak» til overdødelighet. De er den klart mest sannsynlige forklaringen på dette.

Hvor sterke beviser kobler mRNA-injeksjoner til en stor og langvarig overdødelighet? Dette avhenger delvis av hva man betrakter som vitenskapelig bevis.

I matematikk, som er basert på rein logikk, kan man finne beviser som er gyldige og blir akseptert av alle eksperter i fagfeltet. Selv om noen leger kanskje blir fornærmet av å høre dette er derimot ikke medisin en like streng vitenskap som matematikk, og heller ikke som fysikk.

Det kan dessuten diskuteres hva som egentlig utgjør et vitenskapelig bevis, og når noe er bevist utenfor rimelig tvil.

Vitenskapsteoretikeren Thomas Kuhn bidro til et søkelys på paradigmeskifter i sitt berømte verk Vitenskapelige revolusjoners struktur fra 1962. Ofte blir mennesker rett og slett sosialisert til å tro at noe er sant, snarere enn rasjonelt overbevist. Vi er tross alt ikke 100% rasjonelle 100% av tida.

Vitenskapsfolk har de samme svakhetene som alle andre mennesker. De kan bli påvirket av penger, prestisje, ego, eller rett og slett bare stahet, samt manglende evne eller vilje til å se nye perspektiver og vurdere alternative forklaringer.

Et kjent og veletablert prinsipp i vitenskapsteori er Ockhams barberkniv. Kort fortalt betyr dette at man bør foretrekke den enkleste mulige forklaringsmodellen når man skal sortere ulike hypoteser. Man bør ikke innføre flere begreper eller størrelser enn nødvendig for den saken det gjelder.

Dette er ikke noen matematisk eller fysisk lov, kun en tommelfingerregel. Ockhams barberkniv har likevel blitt benyttet av vitenskapsmenn i hundrevis av år fordi den ofte har vist seg å være nyttig.

Den internasjonale overdødeligheten, som er godt dokumentert i dusinvis av land, begynte for alvor i år 2021. Dette var omtrent samtidig med at man i de samme landene innførte massevaksinering med mRNA-baserte injeksjoner. I samsvar med Ockhams barberkniv kan man si at den enkleste mulige forklaringen på dette er at overdødeligheten primært skyldes mRNA-baserte injeksjoner.

Man kan så drive flisespikkeri og påpeke at Ockhams barberkniv ikke er en vitenskapelig lov. Noen ganger kan det forekomme at to fenomener som tilsynelatende er relatert bare skjer samtidig ved en tilfeldighet, uten at det finnes en årsakssammenheng mellom dem.

Fra et vitenskapsteoretisk synspunkt er det i prinsippet mulig å hevde at det kun er en tilfeldighet at dusinvis av land samtidig har dokumentert et betydelig høyere antall dødsfall enn forventet etter at de begynte å injisere sin befolkning med mRNA-baserte produkter. I så fall er dette en av de mest usannsynlige tilfeldighetene i vitenskapens historie.

Det indirekte, statistiske bevismaterialet som tyder på en årsakssammenheng mellom mRNA-baserte såkalte koronavaksiner og overdødelighet er sterkt, og har vært det i flere år. Samtidig kommer det fram stadig flere direkte beviser og studier som kobler injeksjonene til betydelig fare for liv og helse.

Status i midten av 2024 er som følger: Den mest sannsynlige forklaringen på den store internasjonale overdødeligheten er at denne hovedsakelig skyldes mRNA-baserte injeksjoner. Vitenskapelig anlagte mennesker bør nå på logisk grunnlag foretrekke denne arbeidshypotesen.

Hvilke alternative hypoteser har man? Egentlig ingen. Så langt har ingen, hverken på nasjonalt eller internasjonalt nivå, fremsatt en troverdig alternativ hypotese som kan forklare tilgjengelige data.

Vi trenger en troverdig forklaring på over­dødeligheten

Hva tok livet av 81 nordmenn per uke i 2022?

Vi har altså en vitenskapelig gyldig hypotese som kan forklare tilgjengelige data. Bevismaterialet i favør av denne hypotesen vokser nesten hver måned, og er nå tårnhøyt. Samtidig er ingen troverdig alternativ forklaring blitt fremlagt av noen, heller ikke av påståtte eksperter i fagfeltet.

De som hevder å være vitenskapelige og rasjonelle bør nå gå ut ifra at mRNA-baserte såkalte troverdige koronavaksiner er den største drivkraften bak overdødeligheten. Det tilgjengelige bevismaterialet peker klart i denne retningen.

På ett eller annet tidspunkt blir det også uverdig å kverulere over nøyaktig hva som utgjør et bevis. Dette er ikke en eksamensoppgave i vitenskapshistorie. Dette dreier seg om tusenvis av døde mennesker selv i små land som Norge, Danmark eller Finland. På global basis kan det være millioner av ofre.

Robert Malone viser framveksten av et nytt føydalsamfunn

Demonstrerer koronavaksinene vitenskapens sammenbrudd?

Man kan diskutere om legevitenskap eller medisin er en vitenskap i like streng forstand som fysikk. I den grad medisin er en vitenskap brøt vestlige myndigheter nesten alle regler for medisinsk vitenskap da de presset på for massevaksinering med mRNA-baserte produkter.

Før år 2020 hadde mRNA-basert teknologi aldri blitt testet ut på mennesker i stor skala. Det som fantes av eksperimenter med denne genteknologien dreiet seg om dyreforsøk, og noen svært få mennesker med alvorlig sykdom. Resultatene av tidlige eksperimenter med mRNA-injeksjoner var ikke alltid gode, og til dels direkte alarmerende.

Sett i ettertid er det ubegripelig at myndigheter og legemiddelselskaper på svært tynt grunnlag presset på for å sette milliarder av mRNA-injeksjoner til mennesker over store deler av verden. Dette vil sannsynligvis bli husket som en av historiens store forbrytelser.

Folk ble fortalt at de såkalte vaksinene var trygge og effektive. Dette vet vi nå at de ikke var. Det vitenskapelige grunnlaget for disse påstandene var sterkt mangelfullt, eller aktivt misvisende.

De som bestrider det voksende bevismaterialet for at mRNA-injeksjoner har forårsaket alvorlig helseskade eller død for mange mennesker, unnlater å nevne at det aldri fantes gyldige vitenskapelige beviser for at disse injeksjonene hadde noen vesentlig positiv virkning. De burde aldri ha vært tillatt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.