Labour-regjeringen gjenoppretter den økonomiske støtten til United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) på Gazastripen.

Britisk UD stanset finansieringen av UNRWA for palestinske flyktninger i Midtøsten i januar, etter at regjeringen fikk høre påstander om at noen av organisasjonens ansatte var involvert i angrepene mot Israel den 7. oktober, skriver The Telegraph.

Utenriksminister David Lammy sa følgende til Underhuset i morges:

– Jeg ble forferdet over påstandene om at UNRWA-ansatte var involvert i angrepene den 7. oktober, men FN tok disse påstandene på alvor.

Flere andre europeiske land frøs støtten til UNRWA etter at dette ble kjent. Norges regjering valgte derimot å øke støtten til den omstridte FN-organisasjonen.

Nå sier Lammy at Storbritannia hadde blitt «beroliget» etter en uavhengig gjennomgang av at «UNRWA sørger for at de oppfyller de høyeste standarder for nøytralitet og styrker sine prosedyrer, blant annet når det gjelder sikkerhetskontroll». Han viser til Norge som en av de partnerne som har gjenopprettet støtten tiø UNRWA.

– Partnere som Japan, EU og Norge har nå også handlet. Denne regjeringen vil også handle. Jeg kan bekrefte overfor Underhuset at vi omgjør beslutningen om å fryse finansieringen av UNRWA. Storbritannia vil bidra med 21 millioner pund til organisasjonen, sa han.

21 millioner pund utgjør ca. 295 millioner norske kroner.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.