«Du er ansvarlig for hver voldtekt, hvert overfall, hver tragedie som er forårsaket av økningen av illegale migranter», sa polske Ewa Zajaczkowska-Hernik direkte til Ursula von der Leyen fra talerstolen etter von der Leyens tale i Europaparlamentet.

Zajaczkowska-Hernik forteller von der Leyen at hun hører hjemme i fengsel, ikke i EU-kommisjonen.

«Din forrige periode var en stor feil, og noen folk har fortsatt fyllesyke som følge av den beslutningen, den dag i dag. Du er ansiktet til det grønne skiftet, som ødelegger europeisk økonomi og landbruk, som leder til at Europa er i ferd med å bli en økonomisk bakevje. Du er ansiktet til alt av EUs klimagalskap, som gjør oss europeere fattigere og fattigere», sier hun og fortsetter:

«Og til slutt, du er ansiktet utad for migrasjonspakten, og jeg snakker til deg som kvinne til kvinne, som mor til mor. Hvor er skammen din for å promotere noe som migrasjonspakten, som har ledet til at millioner av kvinner og barn i Europa føler seg truet i gatene i sine egne byer?»

Før hun river i stykker et ark for det grønne skiftet og et tilsvarende for migrasjonspakten, forteller hun von der Leyen at hun er ansvarlig for hver voldtekt, hvert overfall og hver eneste tragedie som er forårsaket av økningen av illegale migranter i Europa.

«Det er du som inviterte disse menneske hit til Europa. Og for det du gjør, burde du sendes i fengsel, ikke til EU-kommisjonen».

Det både klappes og bues i salen.

Se talen her: 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.