I en ny video er Thomas Matthew Crooks synlig omtrent en time før han skjøt Trump. Det var en av deltakerne på kampanjemøtet som senere oppdaget at han hadde fanget opp gjerningsmannen da han filmet de fremmøtte.

Det viser seg at Crooks’ far ringte politiet på dagen for skytingen fordi Crooks ikke kom tilbake fra det han trodde var en rutinemessig lørdagstur til den lokale skytebanen. En høyst uvanlig reaksjon fra faren til en voksen sønn som har vært borte i bare et par timer.

Og det ble avslørt at Crooks var på Trumps rally tre timer før han åpnet ild, og utløste mistanke hos Secret Service i løpet av den tiden fordi han hadde med seg en avstandsmåler som blir brukt av jegere til å beregne langskudd. Dette måleinstrumentet ble oppdaget i metalldetektoren for det sikrede området.

Men Crooks ble aldri stoppet eller avhørt. Og han forlot det sikrede området for deretter, via sin nyinnkjøpte stige, å klatre opp på taket av bygningen hvor det lokale politiet uvitende befant seg på innsiden. Det var publikum, og ikke politiet, som oppdaget Crooks på taket noen minutter før han skjøt Trump.

 

Hvor tidlig forsto Secret Service at noe var i ferd med å skje? Ca. to minutter før Crooks skjøt, så la Secret Service-teamet på nordsiden ned kikkertene og gjorde klar våpnene:

Det er mange oversiktsbilder og kart over situasjonen, og hvis man går inn på Google maps, så vil man se at området er flatt og at bygningene er omtrent like høye. To trær ved Crooks gjorde det muligens mer vanskelig for nord-teamet å få øye på ham.

Dette kartet fra Google maps viser taket som Crooks lå på, som altså var utenfor sikkerhetssonen med metalldetektorer. Bildet er tatt uten løvverk på trærne og til venstre ser man taket hvor Secret Service’ nord-team befant seg.

Crooks hadde festet en ryggsekk til en sykkel han hadde med seg:

Og på taket fant politiet en detonator sammen med mobilen til Crooks.

Detonatoren var imidlertid koblet til eksplosiver som ble funnet i bilen hans. Sammen med eksplosivene i Crooks’ bil fant etterforskerne også en skuddsikker vest og mye ammunisjon han hadde kjøpt sammen med en stige samme dag som skytingen fant sted.

En annen skuddsikker vest og en tredje fjernstyrt bombe ble senere oppdaget i huset han delte med foreldrene.

Sheriffen i Butler County, Michael Slupe, sa at en lokal politimann klatret opp på taket og møtte Crooks, som så ham og snudde seg mot ham med riflen. Slupe sa at betjenten ikke kunne ha brukt sin egen pistol under disse omstendighetene. Politibetjenten kom seg raskt ned stigen igjen, og sekunder senere skjøt Crooks mot Trump.

Det lokale politiet sier at de ikke var involvert i sikkerheten rundt arrangementet, kun i trafikken til og fra.

Det spekuleres i om Crooks hadde planer om å drepe mange flere blant publikum, med tanke på eksplosivene og ammunisjonen han hadde med seg. En radiosender kan også bety at han hadde en medhjelper.

En video som har sirkulert i flere dager på X/Twitter viser en kvinne som sitter på tribunen bak Trump. Hun oppfører seg veldig rolig midt i panikken, og dette har ført til at mange er blitt mistenksomme. Flere aviser har skrevet om saken, men hun er foreløpig ikke identifisert. Ingen ser ut til å sette spørsmåltegn ved hvor dumt det ville være å sitte midt i skuddlinjen hvis man er involvert i et attentat, men lenestol-detektivene på nettet jobber på spreng.

 

Begge foreldrene til Crooks er atferdsterapeuter, og faren til Crooks sa at han var forvirret over sønnens handlinger. Naboene omtaler dem som en veldig privat familie som holdt seg for seg selv.

Faren til Crooks åpner døren for FBI:

Det er mange spørsmål rundt den massive sikkerhetssvikten som muliggjorde attentatet mot Trump og krevde livet til en lokal brannmann som var blant tilskuerne. Ikke minst har mangfoldspolitikken i Secret Service vært omdiskutert. De kvinnelige agentene som ikke var høye nok til å beskytte Trump, og som fiklet med solbriller og revolverhylster, er resultatet av likestillingspolitikken til lederen for Secret Service, Kimberly Cheatle. Secret Service har som mål å ha 30 % kvinner rekruttert innen 2030.

«Jeg er veldig bevisst på at vi må tiltrekke oss et mangfold av kandidater og sørge for at vi utvikler og gir muligheter til alle i arbeidsstyrken vår, og særlig kvinner», sa Cheatle til CBS News i fjor.

Kimberly Cheatle er blitt kritisert for sin ansettelsespraksis basert på mangfold, likestilling og inkludering (DEI). Konservative hevder at disse tiltakene går på bekostning av sikkerheten og er til ulempe for hvite menn.

På sosiale medier blir det gjort narr av ansettelsespraksisen til Secret Service:

Ved neste kampanjemøte, etter drapsforsøket, var det et fravær av kvinnelige Secret Service-agenter rundt Trump:

I et intervju ga Cheatle en forvirret forklaring på hvorfor Secret Service ikke var tilstedeværende på taket som hadde en klar siktlinje til Trump.

«Spesielt den bygningen har et skråtak på det høyeste punktet. Og det er en sikkerhetsfaktor som vil bli vurdert der at vi ikke ville ønske å sette noen opp på et skråtak, sa hun til ABC News i et intervju i går.»

«Beslutningen ble tatt for å sikre bygningen fra innsiden.»

Det er Secret Service som har ansvaret for plasseringen av det lokale politiet. Og skråtak var ikke noe problem på den andre bygningen, hvorfra to Secret Service-agenter til slutt skjøt og drepte Thomas Matthew Crooks.

«Dessverre, med den raske rekkefølgen i hvordan ting utviklet seg, da den personen til slutt ble lokalisert, var de ikke i stand til å forhindre at det ble løsnet skudd mot den tidligere presidenten.»

Kimberly Cheatle bruker det engelske politisk korrekte pronomenet «they» (hen) om Crooks.

Hun la til at hun hadde det endelige ansvaret og at det som skjedde var «uakseptabelt». Et underlig ordvalg etter at en presidentkandidat var en centimeter fra å bli myrdet og kun overlevde fordi han snudde litt på hodet akkurat idet kulen var underveis mot ham. Hvis sikkerhetsglippen er uakseptabel, burde kanskje Kimberly Cheatle gå av? var det flere journalister som spurte seg. Men dét er ikke Kimberly Cheatle enig i.

Samme dag som Donald Trump ble skutt, holdt Jill Biden en appell i Pittsburgh, bare en time unna. Som førstedame hadde hun krav på høyere prioritet av sikkerhet enn en «tidligere president» som Trump kategoriseres som i henhold til Secret Service-protokollen. De har ikke tatt hensyn til at den «tidligere presidenten» igjen er presidentkandidat. Det sies at Trump dermed endte opp med et B-team av Secret Service. Secret Service har benektet at dette skjedde.

Det er mange som krever Kimberly Cheatles avgang. Her blir hun tilropt av senatorer!

 

Internett er full av morsomheter på Secret Services bekostning:

Daily Mail

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.