Organisasjonen «The Last Resort» hevder at selvmordskapselen Sarco skal tas i bruk i Sveits i år. Dette melder Swissinfo.

Det er respektløst å avsløre informasjon om en persons eutanasi, uttaler Fiona Stewart, grunnlegger av organisasjonen. Hun antar imidlertid at kapselen vil bli brukt i løpet av 2024.

Organisasjonens advokater skal ha vært i kontakt med flere sveitsiske kantoner, men oppgir ikke detaljer om dette.

En medierapport uttalte nylig at en person ville bruke selvmordskapselen for å avslutte livet denne uka i Valais. Legen i kantonen Valais utstedte imidlertid et forebyggende forbud mot bruken. Statsadvokatens kontor har også uttrykt bekymring.

Målet med organisasjonen er å muliggjøre en «mer fredelig død», uttaler Stewart. Medpresident Florian Willet la til at det i Sveits verken er behov for leger eller medisiner til dette formålet.

Oppfinneren av Sarco, Philipp Nitschke, har tidligere hevdet at kapselen var godkjent i Sveits. Den har imidlertid aldri blitt brukt.

Sarco er utviklet for å gjøre det mulig for personer som ønsker å avslutte livet sitt, å gjøre det ved å trykke på en knapp. Oksygenet i kapselen vil bli erstattet med nitrogen i løpet av 30 sekunder, noe som vil føre til oksygenmangel og drepe personen.

Avisen Berlingske skriver at det vil koste rundt 136 danske kroner å bruke den lille, transportable kapselen.

Les også eldre sak:

Trudeaus Canada: Avlivning av mennesker er god butikk for sykehusene

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.