En politibetjent er kritisk skadet etter å ha blitt angrepet med kniv på Champs-Élysées i Frankrikes hovedstad Paris torsdag. Mandag ble en soldat angrepet med kniv.

Etter hvert som OL nærmer seg, synes angrepene å øke i intensitet.

Angriperen ble uskadeliggjort av politiet etter å ha gått til angrep på politibetjenten. Franske medier rapporterte at angriperen hadde kniv.

En mann i 40-årene ble pågrepet av andre soldater kort tid etter angrepet, som skjedde ved 22-tiden mandag kveld. Han ble ført til sykehus og var da ved bevissthet, sier en kilde i politiet.

En annen politikilde opplyser at mannen «sa at han er kristen og ropte «Gud er stor» på fransk idet han angrep. Den pågrepne er født i Kongo, men fikk fransk statsborgerskap i 2006, opplyser den ene politikilden.

Den mistenkte sa at han angrep soldaten «fordi militæret dreper folk i hans land», sier den andre politikilden.

I 2018 ble mannen innlagt på en psykiatrisk anstalt etter at han stakk i hjel en 22 år gammel mann på en metro-stasjon i den franske hovedstaden. Han ble erklært ikke strafferettslig tilregnelig, og det ble derfor ingen rettssak. (NTB)

Det oppsiktsvekkende er at man kan drepe et annet menneske så sent som i 2018 og likevel være ute på gaten, klar til nye angrep, seks år senere. Straffereaksjonene er en hån mot ofrene og rettsfølelsen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.