Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB.

Joe Biden minner stadig mer om en okse på tyrefekterarenaen som blir stukket av picadorer, og det er fra hans egne det kommer – nå også fra mannen som flere tror er den som i virkeligheten har styrt USA de siste årene.

For tidligere president Barack Obama har de siste dagene fortalt til sine allierte at Bidens sjanser til å vinne president­valget i november er sterkt redusert – det sier kilder som er orientert om Obamas oppfatninger til Washington Post.

Ifølge kildene mener Obama at Biden må trekke sitt kandidatur.

Obama har kun snakket med Biden én gang siden debatten, og han har vært tydelig i sine samtaler med andre på at det er presidenten som må ta avgjørelsen om Bidens kandidatur. Han har understreket at han er opptatt av å beskytte Biden og hans ettermæle, og har avvist tanken om at han alene kan påvirke Bidens beslutningsprosess.

Obama er langt fra den eneste tungvekteren blant Demokratene som er bekymret.

I kulissene har Obama vært dypt engasjert i samtaler om Bidens valgkamp, og har tatt imot telefoner fra mange engstelige Demokrater, inkludert tidligere speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi (D-Calif.), og har delt sine synspunkter om presidentens utfordringer, ifølge personer med kjennskap til samtalene, som snakket på betingelse av anonymitet for å diskutere private samtaler.

Kildene må være på et visst nivå for at Washington Post villig skal la seg bruke til det som må antas å være styrte lekkasjer av Obamas tenkning.

Offisielt viker ikke Bidens valgkamp en tomme:

Hovedstedfortreder for valgkampsjef Quentin Fulks sa torsdag morgen at Bidens valgkamp fortsetter. «Han vakler ikke på noe», sa Fulks. «Presidenten har tatt sin beslutning. Jeg vil ikke være uhøflig, men jeg vet ikke hvor mange flere ganger vi kan svare på det.»

Men oppfordringene til å trekke seg begynner å bli lovlig mange:

Kongressens fremste demokrater, minoritetslederen i Representantenes hus, Hakeem Jeffries (N.Y.), og majoritetslederen i Senatet, Charles E. Schumer (N.Y.), har begge snakket direkte med Biden den siste uken og advart mot den utbredte bekymringen for at hans kandidatur kan skade sjansene for Demokratisk kontroll over begge de to lovgivende forsamlingene neste år.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.