J.D. Vance, Donald Trumps visepresidentkandidat, gikk hardt ut mot president Joe Biden i sin tale på det republikanske nasjonalkonventet (RNC) onsdag kveld.

Han beskrev Biden som en «karrierepolitiker» som har brukt sitt liv i politikken på å plyndre lokalsamfunn i Midt-Vesten med skadelige frihandelsavtaler og endeløse kriger.

– Jeg vokste opp i Middletown, Ohio, en liten by der folk sa hva de mente, bygde med hendene og elsket Gud, familien, lokalsamfunnet og landet sitt av hele sitt hjerte, sa Vance.

– Men det var også et sted som var blitt lagt til side og glemt av USAs herskende klasse i Washington.

Vance har gitt ut boken Hillbilly Elegy om sin tøffe barndom. Boken ble en bestselger.

Fra en tung barndom jobbet Vance seg opp og frem. Først tjenestegjorde han i U.S. Marine Corps, deretter studerte han jus på Yale.

I 2022 ble han valgt som senator i hjemstaten Ohio. I 2016 var Vance motstander av Trump, men han har snudd rundt 180 grader.

Vance beskrev i sin tale hvordan den globalistiske agendaen som Biden har brukt flere tiår i politikken på å støtte, har påvirket små amerikanske byer, som hans egen.

– Da jeg gikk i fjerde klasse, støttet en karrierepolitiker ved navn Joe Biden NAFTA, en dårlig handelsavtale som sendte utallige gode amerikanske produksjonsjobber til Mexico.

– Da jeg gikk i andre klasse på videregående, ga en karrierepolitiker ved navn Joe Biden Kina en god handelsavtale som ødela enda flere gode middelklassejobber.

– Og da jeg gikk siste året på high school, støttet Joe Biden den katastrofale invasjonen av Irak. Og ved hvert eneste skritt på veien, i småbyer som min i Ohio eller lignende småbyer i Pennsylvania eller i Michigan og andre stater over hele landet, ble arbeidsplasser sendt utenlands, og unge gutter ble sendt i krig.

Men Trump så annerledes på disse tingene, og derfor endte Vance etter hvert opp som en av Trumps nærmeste støttespillere.

– På en eller annen måte hadde en eiendomsutvikler fra New York ved navn Donald Trump rett i alle disse spørsmålene, mens Joe Biden tok feil. Donald Trump visste allerede da at vi trengte ledere som ville sette USA først.

– Donald Trumps visjon er enkel – vil ikke tjene Wall Street, vi vil stille opp for arbeidsfolk. Vi vil ikke importere utenlands arbeidskraft, men kjempe for amerikanske borgere, fortsatte Vance og la til:

– Vi trenger en leder som stiller opp for amerikanske bedrifter, som kjemper for å få tilbake fabrikkene.

Han hadde med seg sin mor i salen, som var tydelig rørt over sønnens kometkarriere.

I kveld skal Donald Trump holde sin tale til RNC. Hele talen til Vance kan ses nedenfor.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.