Flere unge menn er pågrepet i stor politiaksjon i Stavanger. Mennene er knyttet til flere ran- og voldstilfeller.

Den siste tiden har det vært flere ran- og voldstilfeller i Stavanger sentrum. Politiet har i den forbindelse gjennomført en rekke etterforskningsskritt. Dette har ledet politiet på sporet av flere unge menn, skriver Stavanger Aftenblad.

Politiet i Stavanger har forberedt en stor aksjon hele dagen. Målet var å pågripe de mistenkte ranerne.

Aftenbladet kjenner til at politiet blant annet var til stede på Byfjord skole på Tasta i Stavanger før pågripelsene torsdag. Dette skal ha sammenheng med aksjonen.

– De pågrepne er menn i 18–20-årene, sier politiadvokat Fredrik Hemmingsen, i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Ungdomsvolden bør få konsekvenser for foreldrene, mener Stavanger Høyre

Politiet er tilbakeholdne med informasjon om hva de unge mennene er siktet for, kun at det gjelder flere tilfeller av ran og vold.

– Vi må være tilbakeholdne med informasjonen i denne fasen, av hensyn til den pågående etterforskningen, sier Hemmingsen.

Onsdag ble det meldt om nok et ran på Byterminalen i sentrum. I helgen ble det gjennomført et ran på Jorenholmen. Tre personer mellom 18 og 20 år pågrepet for ranet, men de er senere sluppet ut av varetekt.

Etnisiteten på de mistenkte nevnes ikke i saken.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.