Mitt navn er Espen Teigen, og jeg er anmeldt for at jeg ikke liker Hamas.

Dette var ikke en introduksjon jeg noensinne trodde jeg kom til å skrive. Men det er jeg nødt til. For jeg er blitt politianmeldt, av Den palestinsk-norske forening. Nei, det er ikke tull.

Jeg klarte knapt å slutte å le da jeg fikk en telefon fra Dagbladet, som informerte meg om at jeg hadde blitt politianmeldt for et bilde jeg la ut på Facebook. Et bilde? Ja. Det er ikke første gang jeg har lagt ut bilder på Facebook som har ført til litt av hvert.

Jeg leste deretter igjennom hva det var jeg var anmeldt for. Tydeligvis er jeg anmeldt fordi jeg la ut et innlegg av meg selv oppe på en stridsvogn.

Her er bildet:

Espen Teigen på israelsk stridsvogn, modell Merkava 4, ved det israelske stridsvognmuseet Yad La-Shiryon, på ferietur.

Grunnen til at jeg la ut bildet, er først og fremst at jeg er en stridsvogn-nerd. Men ikke nok med dét, jeg var endelig på vei til å skifte arbeidsgiver, til Document, og kunne endelig fortelle hva jeg mente om situasjonen i Israel.

Det har jeg vært nødt til å holde kjeft om i altfor lang tid. På tross av at 1189 israelere ble drept og massakrert av denne barbariske islamistiske organisasjonen.

Det var et forløsende øyeblikk å legge dette ut på Facebook, til voldsom reaksjon fra radikale på venstresiden og hyggelige reaksjoner fra mange gode Israel-venner.

Krenker følelser

Men det jeg ikke hadde sett for meg, var å bli politianmeldt for det. Ifølge anmeldelsen, som jeg foreløpig kun har fått en kopi av via Dagbladet, har jeg kommet i skade for å krenke følelsene til denne foreningen:

«Denne ytringen krenker følelsene til utrolig mange i vår forening som er fra Gaza, og som har familie der, og familiemedlemmer som har spedbarn der. For disse er dette spesielt nedverdigende, opprørende og rystende.»

Ahmad og Jamil Khalayli, som representerer denne foreningen, leverte en politianmeldelse ved politihuset i Oslo mandag formiddag.

I tillegg til generelt å krenke følelser, har jeg bidratt til at en kommentar fra en bekjent ble publisert, og jeg gjorde den forferdelige feilen at jeg ikke slettet denne kommentaren.

Min bekjente skrev:

«Jeg har satt en strek ved 7. oktober. Det finnes ingen urett som kan rettferdiggjøre hva Hamas gjorde den dagen. Selv om Netanyahu personlig skulle ha samlet inn alle spedbarna på Gaza-stripen og feiret ved å pine dem til det ytterste, ville det ikke kunne rettferdiggjøre at Hamas skadet ett eneste israelsk barn med vilje.»

«Dermed kan jeg i min moralske vurdering av denne krigen ha det ganske lett: Hamas må utslettes som aktuell trussel. Det finnes ingen krav om proporsjonalitet i en slik krig. Hamas må utslettes.»

Det er tydelig at velformulerte venstrevridde aktivister følger nøye med på Facebook-profilene til folk, og er ute etter å ta oss som måtte mene noe annet enn dem.

«I dette tilfellet har Teigen vært den som har sørget for det offentlige rommet hvor de hatefulle ytringene fikk plass, og han har gått god for ytringene ved at han ikke har fjernet dem», står det i anmeldelsen.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kommentaren av min bekjente er ingenting hverken å beklage eller slette. Det er et tankeeksperiment hvor han sier at det finnes ingen situasjon hvor en slik urett gjør en annen urett akseptabel.

Hvordan dette kan leses som fryktelig krenkende, er for meg ganske uforståelig. Men det ble tydeligere da jeg fikk lese uttalelsene fra foreningen.

For i ingressen til saken hos Dagbladet kan man få inntrykk av at det er jeg som er den forstyrrede part:

«Den palestinsk-norske foreningen i Norge anmelder journalist Espen Teigen for hatefulle ytringer. Han svarer med å anklage dem for å støtte Hamas.»

Men jeg anklager dem ikke for å støtte Hamas. De sier rett ut at de støtter Hamas.

Som det står i saken:

Konfrontert med påstanden fra Teigen om at de støtter Hamas, svarer Jamil Khalayli:

– Israel er en okkupant. Vi står på den riktige siden av historien ved å støtte alle som slåss og kjemper for vår frihet.

– Også Hamas?

– Vi støtter ikke bare Hamas, vi støtter alle grupper som kjemper for frigjøringen av Palestina – akkurat som nordmenn støttet «gutta på skauen» under krigen. De er våre frihetskjempere, svarer Khalayli.

Først ønsket ikke Dagbladet å formidle min påstand om at de støttet Hamas. Men det tar ikke lang tid inne på nettsidene til Den palestinsk-norske forening før man forstår at de hyller alle døde som martyrer. Hvis du mener at det å dø for å drepe sivile jøder gjør deg til en martyr, er du nok ganske enkelt en Hamas-tilhenger.

Nettsidene til Den palestinsk-norske forening (DPNF).

Og det var på dette tidspunktet det ikke lenger ble bare morsomt. Plutselig  innså jeg at de sammenligner gutta på skauen, altså våre motstandsfolk mot tyskerne, med Hamas.

Hamas, som har ett stort mål: å utrydde jøder fra verdens overflate.

Denne organisasjonen, som jeg så videoer av brenne et levende spedbarn, kappe av hodet på kvinner og dra dem langs gatene mens de roper «Allahu akbar» og ler hånlig.

Min oldefar kjempet mot tyskerne

Selv hadde jeg en oldefar, Ole Pettersen Teigen, som kjempet på Hegra festning. Sammen med 247 andre menn og en sykepleierske, gjorde de alt i sin kraft for å holde ut mot tyskerne, under kommando av major Hans Reidar Holtermann.

Under elendige forutsetninger, og med minimalt med utstyr og ammunisjon, tok de i bruk den foreldede og nedlagte festningen, og holdt ut mot tyskerne i 25 døgn. Alle skuddfeltene var rettet mot øst, mot Sverige, men likevel holdt de ut.

Jeg har selv gått i de grottene under festningen. Det var kaldt, det var lite mat, og de hadde ikke sjanse. Likevel kjempet de for å bevare Norges frihet.

Å sammenligne min oldefar med blodtørstige barbarer som er ute etter å henrette flest mulig sivile jøder, er ikke bare stygt og frekt. Det viser med all tydelighet at man overhodet ikke er integrert i Norge, og ikke deler noen av de verdiene som gjør Norge til det fantastiske landet det er.

Slutt med det.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.