Da SSB-tall forrige uke viste prisveksten i Norge falt mer enn ventet i juni og endte på 2,6 prosent, svekket kronen seg kraftig i løpet av det påfølgende døgnet.

– Når kronen er så svak som den er nå, er det en reell risiko for renteheving for Norges Bank igjen, sier valutastrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken til E24.

Styringsrenten i Norge henger sammen med kronekursen fordi økte renter vil kunne gjøre et land mer attraktivt for investorer siden avkastningen blir større.

Det gjør at etterspørselen etter valutaen stiger, og kursen styrkes.

I USA er det bredt ventet at det blir rentekutt i september, mens Den europeiske sentralbanken satte ned renten på forrige møte i juni.

Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken kaller det tankevekkende at kronen fortsetter å svekke seg på tross av alle rentekuttene som er priset inn i USA.

– Det viser hvor sårbar kronen er i dagens marked. Det er vanskelig å vite hvor skoen trykker i valutamarkedet og hvilke drivere som vektlegges. Dette kan snu igjen når markedet får øynene opp for at rentekuttene kan komme på løpende bånd, avslutter valutastrategen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.