Etter årevis med protester har Science Museum i London kuttet sine bånd til Equinor.

I et innlegg på sin hjemmeside opplyser museet at det ikke vil fornye sin sponsoravtale med det norske oljeselskapet, som har sponset dem siden 2016, skriver Klassekampen.

Grunnen skal være at Equinor ikke har lykkes i å nå sine klimamål.

«Samarbeidet avsluttes med vår varme takknemlighet og med vår fortsatte oppmuntring til Equinor om å fortsette å heve standarden i deres forsøk på å få på plass utslippsreduksjonsmål i tråd med å begrense global oppvarming til 1,5 grader», skriver museet i en pressemelding.

De siste årene har det vært en lang rekke protester mot museer og kulturinstitusjoner i Storbritannia som samarbeider med fossilindustrien.

– Slike sponsoravtaler anses nå omtrent like negativt som avtaler med tobakksselskaper. Det sier noe om hvilken vei utviklingen går, sier professor ved instituttet for arkeologi ved University of Central London Rodney Harrison.

– Med utbyggingen av Rosebank-feltet er det blitt umulig å påstå at Equinor handler i tråd med målene for Parisavtalen, sier Harrison og viser til det største påviste oljefeltet på britisk sokkel, som Equinor skal bygge ut sammen med britiske Ithaca Energy.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.