Store navn i teknologibransjen går Donald Trumps vei, et skifte som sannsynligvis vil bli fremskyndet av begeistringen over Elon Musks ni-sifrede engasjement og den tidligere risikokapitalisten J.D. Vance som nå blir en viktig del av valgkampen.

Det skjer en gryende kulturell endring i det tradisjonelt liberale Silicon Valley. Flere investorer og ledere har annonsert sin støtte til Trump, blant annet på grunn av Biden-regimets holdning til regulering av kunstig intelligens og innstramminger i oppkjøp av store teknologiselskaper, skriver Wall Street Journal.

Bidens dårlige prestasjon i debatten mot Trump har hatt en effekt. Det samme har Trumps respons på helgens attentatforsøk. Støtten til Republikanernes kandidat vokser, også i tidligere Biden-land.

America PAC har så langt fått støtte fra folk tilknyttet Musk, inkludert teknologiinvestor Joe Lonsdale; Antonio Gracias, tidligere Tesla-direktør og nåværende styremedlem i SpaceX; investor Kenneth Howery; og Sequoia Capital-partnerne Shaun Maguire og Doug Leone. Sistnevnte har begått en helomvending, siden han offentlig fordømte Trump etter 6. januar.

En rekke teknologiledere og -ansatte har lent seg mer mot den politiske høyresiden de siste årene, ofte som en reaksjon på Biden-administrasjonens politikk. Noen var motivert av saker som var viktige for dem personlig, som støtte til Israel og motstand mot mangfoldsinitiativer.

Men mange har også vært opprørt over hvordan Biden-administrasjonen har gått etter Big Tech og regulert kryptovaluta.

Elon Musk fortsetter å rømme fra Demokratenes marerittstat California, og sa tirsdag at han flytter hovedkvarterene til både X og Space-X til Texas, hvor allerede Musk personlig har flyttet.

En offentlig vending mot Trump i teknologibransjen har vært et nylig mål for en gruppe ledere og investorer kjent som PayPal-mafiaen, som var med på å starte betalingsselskapet på begynnelsen av 2000-tallet.

De inkluderer Musk, Howery og ventureinvestoren David Sacks, som har bedt om donasjoner til Trump både offentlig og privat, ifølge personer som er kjent med samtalene.

J.D. Vance jobbet tidligere for Peter Thiel, nok et medlem av PayPal-mafiaen. Thiel holdt tale på Republikanernes National Convention i 2016, men holder en mer tilbaketrukket rolle nå. Men Thiel støttet Vance da han startet sitt eget ventureselskap Narva.

Vance kjenner språket til Big Tech-investorene.

Før han ble utnevnt som Trumps mulige visepresident, bidro Vance til å koble Trump til Silicon Valley-penger. På en innsamlingsaksjon i juni hjemme hos Sacks i San Francisco – en venn av Ohio-senatoren som talte på denne ukens republikanske nasjonale konvent –  introduserte Vance Trump for publikum.

Vance snakket uten manus, og snakket om å fremme AI, løsne på regelverket for kryptovaluta og andre spørsmål som deltakerne tenkte på.

– Han hadde en flott forståelse av rommet gitt sin bakgrunn, sa Harmeet Dhillon, en advokat som har representert Trump og er den republikanske nasjonale komitékvinnen for California.

Noen av deltakerne stemte på Hillary Clinton eller Biden ved tidligere valg, deriblant Shervin Pishevar, en venturekapitalist som var medarrangør av arrangementet.

– Hvis du ser på Biden-administrasjonen, så har han utnevnt en haug med folk som bokstavelig talt er aktivister i SEC, FDA og FCC, og de har innført en politikk som går for langt og ikke støtter innovasjon, sier Pishevar.

Han henviser da til statlige organer som Securities and Exchange Commission,  Food and Drug Administration og Federal Communications Commission.

– Dette har vært en veldig inngripende ting for meg og mine omgivelser.

Det ser ut som om Biden og de som kontrollerer ham taper på alle fronter. Det må nesten et mirakel til (eller skittent spill) for at Biden skal bli gjenvalgt i november.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.