Joe Bidens eskalerende demens og den lange mediepolitiske konspirasjonen for å skjule hans senilitet for offentligheten er det minste av Demokratenes nåværende problemer, mener historiker Victor Davis Hanson.

The Biden Titanic, er hans overskrift i American Greatness.

Bidens merittliste som president er kanskje mer bekymringsfull enn hans kognitive forfall. Han har bokstavelig talt ødelagt USAs grense og latt mer enn 10 millioner illegale innvandrere slippe inn i USA. Mange av de bringer med seg narkotika, sexslaver og annen kriminalitet. Målet virker å være en import av ekstremt fattige velgergrupper med behov for omfattende offentlige tjenester, uten å ta hensyn til de nåværende problemene til en hardt prøvet amerikansk middelklasse og fattige.

Den utbredte fattigdommen til en ny, stor gruppe illegale innvandrere kunne tjene som anklager mot et «rasistisk», «ulikestilt» og «urettferdig» Amerika – som om innbyggerne i East Palestine, Ohio eller Chicagos indre bydeler hadde noe som helst å gjøre med den århundrelange korrupsjonen og undertrykkelsen i Mexico og Latin-Amerika, som daglig driver tusenvis av deres egne fattigste borgere nordover til et samfunn som bygger på helt andre ideer enn dem de har i hjemlandet.

Venstresiden, hverken i Mexico eller i USA, spør aldri hvorfor millioner av disse fattige menneskene foretrekker å bryte seg inn i et angivelig rasistisk USA. De prinsippene og verdiene som en gang gjorde USA velstående, fritt og trygt forkastes, og erstattes med prinsipper og ideologier som dessverre har gjort store deler av Latin-Amerika fattig, ufritt og utrygt.

Biden arvet en realrente nær null og en inflasjon på 1,4 prosent. Nesten umiddelbart gjorde Biden på nihilistisk vis det samme med en sunn økonomi som han hadde gjort med en sikker grense. Han trykte penger på en uforsvarlig måte i en tid da etterspørselen og forsyningskjeden var i ferd med å bryte sammen.

Biden-regimet er ikke bærekraftig

Middelklassens blir fattigere under den voldsomme inflasjonen. Kun å finansiere rentene på statsgjelden med høye renter koster nå nesten 1 000 milliarder dollar per år.

Verden står i flammer, etter Bidens uforklarlige tilbaketrekning fra Kabul, hans blandede signaler til Vladimir Putin like før invasjonen av Ukraina, hans bevisste fremmedgjøring av Israel, hans ettergivenhet overfor Iran og Kina, og hans kutt i forsvarsbudsjettet, kombinert med hans krig mot mytiske «rasister» i militæret.

Fra et USA som var selvforsynt med energi brakte Biden energiprisene til himmels, og Bidens grønne agenda koster tusenvis av milliarder dollar. Slik skal Biden liksom redusere inflasjonen (han kalte tross alt det sinnssyke prosjektet Inflation Reduction Act).

«Samlingsmannen» Biden splittet USA, og nylig fortalte han hundrevis av sine donorer at «det er på tide å sette Trump i skuddlinjen» – bare dager før attentatforsøket mot Trump.

Den største absurditeten ved Bidens tid i Det hvite hus er medienes prat om Bidens «prestasjoner». Bidens handlinger de siste fire årene er ikke noe som veier opp for hans senilitet og rettferdiggjør at han fortsetter i embetet, men dessverre fungerer de som en kraftmultiplikator som fremmer påstander om hans demens og krav om hans avsettelse. Norske medier er blant de verste, og USA-ekspert Eirik Løkke sa det rett ut: Heller en dement Biden enn Trump som president.

Joe Biden er ikke bare non compos mentis, og i en tilregnelig verden ville han blitt avsatt i henhold til det 25. grunnlovstillegget. Han virker også i økende grad ubehagelig og motbydelig, for ikke å si at han noen ganger rett og slett er merkelig. For å oppnå momentan klarhet roper Biden enten til publikum eller bøyer seg ned og hvisker på en uhyggelig måte.

Biden fornærmer journalister og sine egne medarbeidere, og skriker mer enn han snakker. Han gjentar løgner som er debunket for flere år siden. Han utnytter amerikansk sikkerhetstjeneste og rettsvesen i en utpreget lawfare, og vil helst sette sin politiske rival i fengsel for resten av livet.

Han maser om at de rike skal betale sine skatter, men ignorerer sin egen sønns skattesvindel.

Gitt alt det ovennevnte, husk at Biden skulle være «frelseren» for det demokratiske partiet. Den dag i dag kaster kjendiser som krever at han skal trekke seg fra valgkampen, til ham at «han reddet landet ved å stoppe Trump» – som om ingen kriger, stabilitet i utlandet, ingen inflasjon, lave renter og lave energikostnader var noe å frykte.

Strategien før november virker klar: Abortsaken kan gi Demokratene noe støtte. Ellers satser de på lydige medier og Big Tech, som gjør alt de kan for å ramme Trump. I tillegg: Husk at i mange av vippestatene vil 70 prosent av velgerne ikke stemme på valgdagen og ikke fremvise ID, noe som er en selvfølge i de aller fleste demokratier. Millioner av stemmesedlene deres vil bli høstet eller kurert av tredjepartsaktivister, trolig kontrollert av de samme som kontrollerer Biden.

Forrige gang skrøt den venstreorienterte journalisten Molly Ball av Demokratenes «kabal» og «konspirasjon» av store penger og stor teknologi som hadde «reddet» amerikanerne fra Trump.

Men det er selvsagt Trump som utgjør en trussel for demokratiet, siden i Bidens forkvaklede verden kan et demokrati kun eksistere som en ettpartistat under hans alliertes kontroll.

Titanic var et uhell, og mange feil ble begått. Tragedien hadde sine skyldige. Men USA under Biden styres mot undergangen med viten og vilje, målet er USAs kollaps for en gjeng politikere som virkelig hater sitt eget land, noe som virker å ha infisert hele den vestlige eliten.

Derfor er Biden en langt større trussel enn den hederlige kapteinen på Titanic, som gjorde sine feil, men som gikk ned med skipet. Biden har ingen planer om noe lignende, og han har skaffet seg penger nok til å klare seg fint som en dement tulling i en verden etter USAs undergang.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.