Secret Service-direktør Kimberly Cheatle må svare på spørsmål fra republikanerne om sikkerhetssviktene som førte til det mislykkede attentatforsøket på tidligere president Donald Trump neste uke.

Cheatle, som har fungert som sjef for Secret Service siden 2022, vil møte lovgivere 22. juli på en høring med tittelen «Tilsyn med U. S. Secret Service og attentatforsøket mot president Donald J. Trump», kunngjorde formannen i justisdepartementet, James Comer, på mandag, skriver Newsweek.

Mandag sa Comer at Secret Service feilet sin oppgave.

– Vi er takknemlige overfor de modige Secret Service-agentene som handlet raskt for å beskytte Donald Trump etter at skuddene ble avfyrt, og de amerikanske patriotene som forsøkte å hjelpe ofrene, men det gjenstår fortsatt spørsmål om hvordan et hustak i nærheten av Trump kunne være usikret, sa republikaneren fra Kentucky i en uttalelse.

– Amerikanerne krever svar fra direktør Kimberly Cheatle om denne sikkerhetsbristen og hvordan vi kan forhindre at dette skjer igjen, sa Comer, og la til:

– Vi ser frem til å høre direktør Cheatles vitneforklaring førstkommende mandag, 22. juli.

Secret Service legger skylden på lokalt politi i Butler, Pennsylvania

I sin første uttalelse siden attentatforsøket sa Cheatle at hun ville «delta fullt ut» i en uavhengig gjennomgang beordret av president Joe Biden, og at Secret Service ville samarbeide med Kongressen om «eventuelle tilsynstiltak».

– Secret Service har det enorme ansvaret for å beskytte demokratiets nåværende og tidligere ledere, sier Cheatle.

– Det er et ansvar jeg tar utrolig alvorlig, og jeg er forpliktet til å oppfylle dette oppdraget, la hun til.

Som direktør for byrået har Cheatle tilsyn med mer enn 7800 ansatte. Hun jobbet i Secret Service i 28 år før hun gikk over til PepsiCo, der hun var direktør for global sikkerhet. I løpet av sin tid i Secret Service var Cheatle med på å evakuere visepresident Dick Cheney under angrepene 11. september 2001. Hun var også med på å beskytte Biden under Obama-administrasjonen.

Blant bekymringene som har blitt reist om skytingen, er spørsmål om hvordan den bevæpnede mannen kunne få tilgang til taket bare 150 meter fra Trumps posisjon på scenen. Secret Service har sagt at de ikke gjennomsøkte bygningen der snikskytteren, som er identifisert som den 20 år gamle Thomas Matthew Crooks, skjøt fra, og at de i stedet overlot dette sikkerhetstiltaket til lokale politimyndigheter.

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.