Donald Trump vil straks ta rollen som fredsmekler i Ukraina og ikke vente til innsettelsen, skriver Ungarns statsminister til EU. Han har detaljerte planer klare.

Brevet er adressert til rådspresident Charles Michel og deles med alle EU-landenes ledere. Det er skrevet etter at statsminister Viktor Orban nylig hadde samtaler i Kyiv, Moskva og Beijing. Han har også besøkt Trump i Florida.

– Jeg kan med sikkerhet si at kort tid etter hans valgseier, og før innsettelsen, vil Trump være klar til å innta rollen som fredsmekler. Han har detaljerte og godt begrunnede planer om dette, heter det i brevet fra den ungarske statsministeren. (NTB)

EU-ledelsen reagerte med sinne og irritasjon da Orban på eget initiativ gjennomførte en sondering i Kyiv, Moskva og Beijing. EU og Kyiv tror de kan bli spilt ut over sidelinjen. Beijing ønsker ikke at krigen fortsetter. Den destabiliserer verdensmarkedene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.