Donald Trump og hans nyutnevnte vise­president­kandidat J.D. Vance under Republikanernes nominasjons­møte i Milwaukee, Wisconsin, 15. juli 2024. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB.

Bare to døgn etter at Donald Trump med en millimeters klaring ikke ble drept under valgmøtet i Butler, Pennsylvania, viser NRK sitt sanne ansikt igjen. Og det enda mer usminket enn vanlig:

Statskanalen presterer å samle et knippe professorer, demokrater selvfølgelig som hater Trump, og de kommer med følgende trussel og dom over den president­kandidaten som overlevde attentatet som ved et mirakel: «Han er en trussel mot demokratiet!» «Han kommer til å rive USA fullstendig i stykker.»

Propagandarus

Resonnementet har vi hørt før: Trump vil (frykter demokratene) – om han vinner – skifte ut hele Høyesterett og fjerne alle som misliker ham og hans politikk fra alle samfunnets makt­posisjoner. Har vi hørt det før?

Og – er det ikke dette som mer eller mindre heftig skjer hver eneste gang det er maktskifte i USA. Tør jeg nevne Obama og nå Biden; er ikke dette nøyaktig de samme de selv har gjort de siste to periodene? Det er jo denne strategien som har gjort det mulig å reise en rekke konstruerte rettssaker mot Trump for å uskadeliggjøre ham politisk.

At Trump selv prøvde å gjøre noe av det samme mens han satt som president, må ses på som en selvfølge, da han ble motarbeidet med alle lovlige og ulovlige midler fra dag én under sin presidenttid.

Slår det ikke redaksjons­ledelsen, enn si journalistene i NRK, at det de her sprer i beste sendetid på nyhetene, er å slå seg selv i hodet, mentalt hinsides i en bisarr cocktail av panisk propaganda­rus? Nei da, de durer bare på.

Panikken har tatt dem

Like før dette innslaget halv elleve tirsdag slapp Eirik Løkke til for n’te gang og slo fast at han fryktet for demokratiet og at Trump ville utnytte attentat­forsøket politisk med en retorikk og ordbruk som – ifølge Løkke – vil ødelegge valgkampen fullstendig. (!?)

Jeg tror jeg forstår noe av psykologien her: Demokratene og ikke minst deres professorer, eksperter og medier (som CNN) forstår at slaget er tapt. Nå har panikken tatt dem. De frykter for sine posisjoner. Ja, de frykter fremtiden, ikke for folkets skyld, men for sin egen del.

De har sett det med egne øyne: Trump er usårlig: Ikke engang drapsmannens kule traff ham, bare så vidt i øret, fordi en englevakt snudde litt på Donald Trumps hode da det dødelige skuddet falt. Alle kunne se det, også de ugudelige: Han hadde Vårherre på sin side.

Gjorde i buksene

Jeg kan ikke la være å skrive følgende: Her får vi et slående eksempel på at denne gjengen, demokrater og hoved­strøms­medier, i Norge særlig NRK, innerst inne er lei seg… De hadde helst sett at skuddet hadde drept Trump. Da var de kvitt ham, fienden som truer deres posisjoner og selv­forherligende fremtid.

At han i stedet reiser seg, tar capsen og hytter med neven og roper «Fight!» mens blodet renner fra hans høyre øre, må ha virket så skremmende på NRK, CNN, Civita og hele Vestens establishment, at de rett og slett gjorde i buksene. De tålte rett og slett ikke det de så.

Skift ut hele laget

Det NRK presenterer hver eneste dag, og i går var de på sitt aller verste, er et lavmål av ikke-journalistikk på linje med den verste propaganda fra Sovjet-tiden. Over mange år nå har NRK vist at politikk må de simpelthen holde seg langt unna og slutte å dekke. De er selv aktører og gidder ikke engang forsøke å legge skjul på det.

Jeg vil ikke si at NRK bør legges i grus og jevnes med jorden for evig og alltid. Men at NRK må avvikles i sin nåværende form, er åpenbart for alle mennesker som holder objektiv journalistikk høyt, i det minste inter­subjektiv politisk dekning, og bekjenner seg til det verdien av «det frie ords imperativ».

I NRK har man totalt misforstått og glemt hvorfor institusjonen er til. Folke­opplysning er blitt til desinformasjon, ekstremt tydeliggjort den siste tiden med den katastrofale Israel/Palestina/Midtøsten-dekningen og den usminkede kampanje­propagandaen foran valget i USA. Det journalistiske morasset er nå så overtydelig for alle at det for lengst burde vært delt ut røde kort en masse.

Disse avdelingene må legges radikalt om for at de skal kunne ta tilbake noen som helst tillit. Hele laget må skiftes ut. For snart er det bare folk uten kunnskap og rene idioter som ser på deres sendinger.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.