Donald Trumps visepresidentkandidat har sagt at Storbritannia vil bli et «islamistisk land» under en Labour-regjering. J.D. Vance spøkte på en konferanse i forrige uke med at Storbritannia var «det første virkelig islamistiske landet som vil få atomvåpen».

Vance kom med kommentarene på en National Conservatism Conference i Washington onsdag, skriver The Times.

– Jeg snakket med en venn nylig. Og vi snakket om en av de store farene i verden, selvfølgelig, er spredning av atomvåpen … Og jeg snakket om hvilket land som vil bli det første virkelig islamistiske landet som vil få atomvåpen, og vi tenkte at det kanskje er Iran, kanskje Pakistan allerede teller med. Og så bestemte vi oss til slutt for at det kanskje er Storbritannia, siden Labour nettopp har tatt over, sa Vance.

Angela Rayner fra Labour er visestatsminister, og hun kalte uttalelsen «fruktig» da hun var gjest på Good Morning Britain.

– Jeg tror han har sagt en del fruktige ting tidligere også. Jeg kjenner meg ikke igjen i den karakteristikken. Jeg er veldig stolt av den valgsuksessen som Labour hadde nylig.

– Vi vant stemmer på tvers av alle ulike samfunnsgrupper over hele landet. Vi er interessert i å regjere på vegne av Storbritannia og også samarbeide med våre internasjonale allierte. Så jeg ser frem til det møtet hvis det blir resultatet. Det er opp til det amerikanske folk å avgjøre.

– Jeg tror politiske ledere over hele verden har ulike meninger, men vi styrer ut fra våre lands interesser. USA er en viktig alliert for oss. Hvis det amerikanske folket bestemmer hvem som skal være deres president og visepresident, så vil vi samarbeide med dem … dét er politikk for voksne.

Rayner ble selv filmet under valgkampen da hun forsøkte å skaffe muslimske stemmer.  I London, Birmingham og flere andre store engelske byer er etniske briter allerede i mindretall.

Masse­innvandring er i ferd med å rive det britiske samfunnet i stykker

Rayner får støtte fra toryenes skyggeminister for veteraner, Andrew Bowie, som sier at Vances uttalelser «faktisk er ganske støtende».

– Jeg er grunnleggende uenig med Labour i mange saker, men jeg er ærlig talt ikke enig i det synet. Jeg synes faktisk det er ganske støtende for mine kolleger i Labour.

Onde tunger vil kanskje anklage ham for å beskytte sitt eget parti: Det konservative parti satt i regjering i 14 år, og mislyktes totalt i å gjøre noe for å stanse den eksplosive veksten av illegale båtmigranter. Samtidig har legal innvandring eksplodert.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.