Målet med FNs bærekraftsmål 8 er å «fremme varig, inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst, full sysselsetting og anstendig arbeid for alle». Inkluderende, bærekraftig er gamle velkjente begreper, som her krydres med nok et pluss-ord: anstendig.

Så hva er problemet? Flere enn man kanskje skulle tro ved første øyekast. Her følger en kort gjennomgang.

Omtrent halvparten av verdens befolkning tjener så dårlig at ikke de kan leve av lønnen sin. Å skape arbeidsplasser av god kvalitet er en stor utfordring for alle land fram mot 2030.

For å utrydde fattigdom og bekjempe ulikhet i verden må alle ha jobber. For at det skal kunne skje må vi skape en rettferdig økonomisk vekst og nye arbeidsplasser. Det betyr at vi må inkludere de unge i arbeidsmarkedet, sørge for et forutsigbart og trygt arbeidsliv, legge til rette for å få flere kvinner i arbeid og redusere uformelt og svart arbeid.

Det snakkes gjentatte ganger om at «vi» må gjøre ditt og datt. Hvem er dette «vi» teksten henviser til? Man får en nokså klar følelse om at «vi» er det globale styret, som ikke er mulig uten et globalt tyranni. Siden man snakker om globale løsninger, og borgerrettigheter ikke nevnes, så er det lite sannsynlig at det er noe annet det henvises til.

Delmål 8.1)
Opprettholde en økonomisk vekst per innbygger som er i samsvar med forholdene i de respektive landene, og spesielt en vekst i bruttonasjonalproduktet på minst 7 prosent per år i de minst utviklede landene

Ta fra de fattige i rike land, og gi til de rike i fattige land. Slik skal den plagsomme vestlige middelklassen utryddes, og erstattes av en moderne føydalisme.

Delmål 8.2)
Øke den økonomiske produktiviteten gjennom diversifisering, teknologisk fremgang og innovasjon, blant annet med vekt på lønnsomme og arbeidsintensive sektorer

I en situasjon hvor kunstig intelligens er i ferd med å erstatte mange av det som tidligere var hverdagslige oppgaver, så skal «noen» sørge for mer arbeidsintensive sektorer. Den økonomiske forståelsen er skrekkelig fraværende: Det beste enhver myndighet kan gjøre for økonomien er å la den utforme seg selv, innenfor noen få og nødvendige lover.

Men da forsvinner jo muligheten for korrupsjon, og dette er utålelig for dagens eliter. Derfor blir det flere vindturbiner, flere batterifabrikker og flere datasentre. Lønnsomhet er absolutt ikke målet, målet er makt og tilkaringsvirksomhet.

Delmål 8.3)
Fremme en utviklingsrettet politikk som støtter produktive aktiviteter, opprettelse av anstendige arbeidsplasser, entreprenørskap, kreativitet og innovasjon, og stimulere til formalisering av og vekst i antallet svært små, små og mellomstore bedrifter, blant annet ved å gi dem tilgang til finansielle tjenester

Hva i all verden er en «anstendig arbeidsplass?» Er det mer DEI, ESG, kvotering, klimavennlighet? Dette defineres ikke i teksten, så man må rett og slett gjette.

Delmål 8.4)
Til og med 2030 gradvis å bedre utnyttelsen av globale ressurser innenfor forbruk og produksjon, og arbeide for å oppheve koblingen mellom økonomisk vekst og miljøødeleggelser, i samsvar med det tiårige handlingsprogrammet for bærekraftig forbruk og produksjon, der de utviklede landene går foran.

Her kommer bærekraften inn. Fantasiprosjekter som havvind og karbonfangst og -lagring. Dundrende underskudd må forventes, men ikke for investorene som investerer for å skaffe subsidier. Regningen sendes ut til oss foraktelige, vanlige folk.

Delmål 8.5)
Innen 2030 oppnå full og produktiv sysselsetting og anstendig arbeid for alle kvinner og menn, inkludert ungdom og personer med nedsatt funksjonsevne, og oppnå lik lønn for likt arbeid

De har nok hatt lange diskusjoner rundt dette punktet, men våget ikke å dra den helt ut og kreve likelønn, som er ren kommunisme. Men det er nok det som er målet.

Hvordan man skal øke produktiviteten samtidig som man forflytter millioner av folk uten språkkunnskap, arbeidsvilje og/eller nyttig kunnskap/utdanning er ukjent, og produktivitetsveksten har avtatt over store deler av vesten.

Delmål 8.6)
Innen 2020 betydelig redusere andelen unge som verken er i arbeid, under utdanning eller opplæring

Hvordan skal man klare dette når stadig flere unge mennesker ikke kan noe som helst? Akademia er så dårlig at bedrifter nekter å ansette folk fra universiteter som for noen få år siden ble regnet som top of the pops, som Harvard, Yale og Oxford. Det eneste de lærer er å hate jøder og hvite mennesker. Hvem gidder å ansette en ung kommunist som har studert kritisk raseteori og lært å skrike From the river to the sea?

Delmål 8.7)
Iverksette umiddelbare og effektive tiltak for å avskaffe tvangsarbeid, få slutt på moderne slaveri og menneskehandel og sikre at de verste formene for barnearbeid – inkludert rekruttering og bruk av barnesoldater – forbys og avskaffes, og innen 2025 avskaffe alle former for barnearbeid

Hvordan tenker de å løse problemene med barnearbeid, som i dag stort sett kun finnes i land som ikke bryr seg om slike regler? Hvis de vil forhindre slaveri, hvorfor stanser de ikke migrasjonen, slik at menneskesmuglerne mister en viktig inntektskilde?

Også Vesten har hatt barnearbeid, men det er så lenge siden at bildene stort sett er i svart/hvitt. Bildet er fra et spinneri i USA 1909. Foto: Wikipedia

Delmål 8.8)
Beskytte arbeiderrettigheter og fremme et trygt og sikkert arbeidsmiljø for alle arbeidstakere, inkludert arbeidsinnvandrere og særlig kvinnelige innvandrere, og arbeidstakere i et usikkert arbeidsforhold

Hvorfor skal innvandrere, særlig kvinnelige sådanne, prioriteres? Hvem representerer oss fra urbefolkningen? Er det ikke oss våre politikere skal jobbe for?

Slik er det ikke lenger. Vi vanlige nordmenn (eller svensker, amerikanere, briter, franskmenn) er som irriterende hår i suppa. Dessuten har vi sluttet å stemme på de gamle partiene som har ødelagt alt.

Derfor følger de sarkasmen til Bertholdt Brecht om hva man skal gjøre når folket er misfornøyde med de som styrer.  I diktet «Løsningen» forslår Brecht følgende:

Ville det ikke, slik sett, vært lettere for regjeringen å oppløse folket, og velge et nytt?

Vestlige regjeringer har omfavnet denne strategien. Men Brecht, som Orwell, kom med en advarsel, ikke en oppskrift.

Delmål 8.9)
Innen 2030 utarbeide og iverksette politikk for å fremme en bærekraftig turistnæring som skaper arbeidsplasser og fremmer lokal kultur og lokale produkter

WEFs globale turistkontor er tydeligvis også planlagt. Hvordan skal vi beholde lokal kultur og varierte opplevelser når hele Europa fylles opp av de samme folkeslagene? Paris er ikke lenger en fransk by. London er ikke britisk, Oslo er ikke norsk. Lokal kultur er nå kebab og gjengvoldtekt.

Unntakene finnes, som i Budapest hvor man kan oppleve det gamle Europa. Det er som å være på et historisk og kulturelt museum man håper aldri stenger.

FNs bærekraftsmål nr. 7: Ren energi til alle

Det fortsetter med mål om å skaffe finansielle tjenester til alle, og man mistenker sterkt at løsningen som vil foreslås er digital valuta og globale digitale sentralbankpenger (Central Bank Digital Currency – CBDC).

Handelsrettet bistand («Aid for Trade») skal deles ut til utviklingsland, nok et eksempel på hvordan middelklassen i fungerende land skal knekkes.

Innen 2020 skal man utvikle og iverksette en global strategi for sysselsetting av ungdom og innføre «The Global Jobs Pact» utviklet i Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO). The devil’s in the detail, for her dukker begrepet equity opp, altså det kommunistiske ønsket om at alle skal tjene like mye, uansett evner, utdannelse, innsats og flaks.

De legger heller ikke skjul på målet om globalisering:

Governing globalization: jobs, equity and the management of systemic risks

Slik er det i alle punktene i FNs bærekraftsmål. Om fem og et halvt år skal alle drømmene være oppfylte. Men dette er ingen utopiske drømmer, det er det rene marerittet, og absolutt alt som er galt ved dagens vestlige sivilisasjon er lett å identifisere i teksten.

Protestene er nesten helt fraværende. Mediene fremmer de gode målene, uten å peke på de mulige negative konsekvensene.

Når disse psykopatene snakker om «global equity», så er ikke ideen at de i utviklingslandene skal heves opp til vårt nivå, tvert imot: Det er mye enklere å sørge for at vi faller ned mot deres nivå, og da må vår økonomi ødelegges og vår trygghet utryddes. Alle skal bli like, men som alltid er det noen som er likere enn andre.

De er godt i gang.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.