Erfarne sikkerhetsfolk sier attentatet på Trump var en inside job. At ikke taket i direkte skuddretning var sikret, at varsler 26 minutter på forhånd om at en mann med våpen kravlet rundt på taket ble ignorert, at snikskyttere hadde ham i siktet, men ventet til å felle ham før han hadde løsnet åtte skudd, alt dette og mer til gjør at mange ikke nøler med å kalle det en inside job.

FBIs oppførsel har også vært merkelig og det er mange spørsmål rundt den påståtte gjerningsmannen.

Nå kommer CNN og e-tjenestene med nok en dimensjon: Det skal ha vært Iran som sto bak. Da begynner det hele å bli farse. Det heter at sikkerheten rundt Trump var skjerpet. Skjerpet? De mest elementære sikkerhetsregler ble ikke fulgt.

Amerikansk etterretning har de siste ukene fått informasjon om iranske attentatplaner mot Donald Trump, skriver amerikanske medier.

Informasjonen førte til at Secret Service økte sikkerheten rundt Trump, sier flere kilder til CNN. Flere andre medier får opplyst det samme.

Det er ingen indikasjon på at den 20 år gamle mannen som prøvde å ta livet av Trump i helgen, hadde noe å gjøre med de iranske planene. At sikkerheten rundt Trump var skjerpet, kaster imidlertid nytt lys over lørdagens drapsforsøk.

Samtidig er det ikke kjent om Trumps valgkampteam var klar over de påståtte iranske planene. De sier i en uttalelse at de ikke kommenterer presidentkandidatens sikkerhet. Heller ikke FBI, som etterforsker helgens attentat mot Trump, ønsker å kommentere saken overfor CNN.

Irans FN-delegasjon sier anklagene om at landet planla et attentat, er uten hold og ondsinnede. De uttaler imidlertid at Trump «er en kriminell som må rettsforfølges og straffes i en domstol».

Den tidligere presidenten godkjente i 2020 en amerikansk militæroperasjon som tok livet av den mektige iranske generalen Qasem Soleimani. Iran har gjentatte ganger uttalt at de skal hevne seg for dette.

Amerikanske sikkerhetsmyndigheter har derfor vært bekymret for mulige iranske planer om å ta livet av Trump og tidligere medlemmer av hans regjering, opplyser CNNs kilder. (NTB)

Hva er poenget med slike historier? Er det å virvle opp støv? Dette er som å fore de som biter på enhver spekulasjon. Men at e-tjenestene lekker en slik historie til CNN tyder på at man ønsker å piske opp en stemning. Det er ikke ufarlig. Hvis denne historien skulle vært sann ville det betydd at Secret Service står i ledtog med Teheran om å ta livet av Trump, og det er snart så man må lure.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.