Argentina er første latinamerikanske land som har utpekt Hamas som en terrororganisasjon. 

Terror på argentinsk jord

Med henvisning til Hamas’ grusomheter i Israel 7. oktober ifjor der syv argentinske statsborgere ble drept og 15 andre tatt som gisler, samt Hamas’ nære bånd til Iran som sto bak to ødeleggende terrorangrep på argentinsk jord på 1990-tallet, erklærte Milei at «Argentina igjen må slutte opp om den vestlige verdens sivilisasjon». 

Milei la vekt på Argentinas «urokkelige forpliktelse til å anerkjenne terrorister for hva de er», og la til at «dette er første gang vårt land har politisk vilje til å gjøre det». Det bekreftes også at terrororganisasjonens økonomiske midler er frosset.

Motstrøms

Argentina går motstrøms i et Latin-Amerika der venstreorienterte regimer – blant dem Colombia, Chile og Bolivia – brøt båndene med Israel efter angrepet 7. oktober og den påfølgende krigen i Gaza. 

Argentina er blitt hardt rammet av Iran-støttet terrorisme de siste tre tiårene. I april slo landets høyesterett fast at Iran var ansvarlig for bombeangrepet på den israelske ambassade i Buenos Aires i 1992 der 29 mennesker ble drept og 242 såret. Det samme med angrepet på det jødiske AMIA-senteret i 1994 – det dødeligste terrorangrep i Argentinas historie: 85 mennesker ble drept og 300 såret. 

– Ved å utpeke Hamas som terrororganisasjon har Argentina gitt beskjed om at landet hverken betrakter den som en organisasjon for sosial rettferdighet eller et redskap for å skape fred. Tvert imot som en organisasjon som har forpliktet seg til å ødelegge Israel, myrde jøder og som er finansiert og ideologisk inspirert av Den islamske republikk Iran. Toby Dershowitz i Foundation for Defense of Democracies (FDD) 

En tilfangetatt Hamas-terrorists bekjennelser.
Video fra Telegram

Hamas søker Israels ødeleggelse

– Betydningen av at denne beslutningen blir tatt like før tredveårsdagen for ugjerningen mot det jødiske AMIA-senteret i Buenos Aires – inntil da det blodigste angrep på et jødisk samfunn utenfor Israel siden Holocaust – bør alle få med seg. Både AMIA-bombingen i 1994 og bombingen av den israelske ambassade i Buenos Aires to år tidligere, ble utført av Iran og dets libanesiske underbruk, Hizbollah. Argentina har erkjent at Hamas er en integrert del av en iransk akse som søker Israels ødeleggelse. Ben Cohen, senioranalytiker i FDD 

Argentinske statsborgere var blant dem som ble drept og kidnappet av Hamas den 7. oktober ifjor. Blant dem finner vi Shiri og Yarden Bibas og deres to barn, Ariel, som var fire år gammel da han ble tatt som gissel, og den ni måneder gamle babyen Kfir, som fylte ett år 18. januar. 

Shiri Bibas’ foreldre, Margit og Yosi Silberman, ble drept av Hamas’ terrorister under blodbadet i Kibbutz Nir Oz.

Argentina: Milei ber Inter­pol arrestere Irans innenriks­minister

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.