Argentinas president Javier Milei, en libertarianer og uttalt tilhenger av tidligere president Donald Trump, kom med en uttalelse til støtte for presidentkandidaten til presidentvalget i 2024 etter et attentatforsøk mot ham lørdag kveld.

Han beskyldte den «internasjonale venstresiden» for volden.

– All min støtte og solidaritet til presidenten og kandidaten Donald Trump, offer for et FEIGT attentatforsøk som satte hans og hundrevis av menneskers liv i fare, skrev Milei på X ifølge Breitbart News.

– Desperasjonen hos den internasjonale venstresiden, som i dag ser hvordan deres forbryterske ideologi er i ferd med å gå ut på dato og er villig til å destabilisere demokratier og fremme vold for å befeste sin makt, er ikke overraskende. I panikk over å ha tapt valget tyr de til terrorisme for å tvinge gjennom sin bakstreverske og autoritære agenda.

Robert Fico, den slovakiske statsministeren som ble alvorlig skadet i et attentatforsøk i mai, har sagt at Trump-angrepet var en «karbonkopi» og beskyldte fiendtlig innstilte medier og Trumps politiske motstandere for å skape en atmosfære av hat.

– De politiske motstanderne av [Donald Trump] prøver å få ham til å holde kjeft, og når det mislykkes, irriterer de publikum så mye at en eller annen taper griper til våpen.

Bare to dager før drapsforsøket på Trump skrev Fico følgende:

– Vi opererer i en atmosfære som gjør at når det er umulig å beseire oss på demokratisk vis, må vi sperres inne på ulovlig vis. Hvis det ikke fungerer, må en eller annen aktivist provoseres til å [forsøke å myrde] oss. Det er ikke lett å arbeide i en slik atmosfære, men vi klarer det.

Nederlandske Geert Wilders sier at politisk vold også kan skje i hans hjemland (noe det for øvrig allerede har gjort). Wilders gir mediene mye av skylden mot det ekstreme hatet mot Trump.

– Det som skjedde i USA, kan også skje i Nederland. Ikke undervurder det. Hatet mot høyreorienterte politikere er også uten sidestykke i vårt land. Sikkerheten deres bør økes betydelig der det er nødvendig.

Nigel Farage, Brexit-kongen og leder av Reform UK, sier ifølge Politico at han ikke er sjokkert over drapsforsøket.

Reform UKs leder, som sa at han var «opprørt», men «ikke sjokkert» over angrepet

Farage planlegger å besøke Trump snart.

– Narrativet som blir lagt ut om Trump av disse liberale som er imot ham, er så stygt, så ubehagelig, og jeg tror det nesten oppmuntrer til denne typen oppførsel, sa Farage, en mangeårig Trump-beundrer, til BBCs Sunday With Laura Kuenssberg-program.

Selv den sosialistiske diktatoren Nicolás Madura fra skakkjørte Venezuela, sammen med sine kollegaer fra Cuba og Nicaragua, viser sin støtte ved å be for Trump og det amerikanske folket.

– Vi har vært motstandere, men jeg ønsker president Trump god helse og et langt liv, og jeg tar avstand fra dette angrepet.

Også Indias statsminister Modi har uttrykt støtte til sin «venn» Donald Trump.

Sympatien og medfølelsen virker dog fraværende blant norske medier og såkalte USA-eksperter, som virker mest bekymret over at angrepet kan sikre Trump seieren i november.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.