Christian Tybring-Gjedde er kastet ut av Fremskrittspartiet (FrP) med umiddelbar virkning, og sier at han ikke har planer om å anke avgjørelsen.

I et lengre innlegg på Facebook med tittelen «Oslo-prosessen» forteller Christian-Tybring Gjedde at han mener seg utsatt for et komplott for å fjerne han som kandidat, og gjøre plass til dem som er lydig til ledelsen.

Les hele innlegget lenger ned i saken.

– Jeg har ingen interesse av å fortsette en kamp om å forbli medlem i Fremskrittspartiet. Jeg vil derfor ikke anke avgjørelsen. Jeg ønsker et FrP som styres nedenifra og opp, ikke gjennom direktiver fra toppen, sier Tybring-Gjedde i innlegget.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller den usensurerte virkeligheten. Abonner her.

Han peker på at nominasjonskomiteen i Oslo Frp har favorisert Tor Mikkel Wara, som er foreslått til ny 1. plass. FpU-leder er foreslått på 2. plass.

I nominasjonskomiteen sitter blant annet Arve Lønnum, som Tybring-Gjedde hevder er nær venn av Wara. I tillegg sitter Ole Berget, som er partner i First House.

Dette skriver han i sitt innlegg om prosessen:

Waras nære venn Lønnum, hans kompanjong og nære venn Berget i First House, har sammen med Sylvi Listhaug intrigert for å kontrollere hvem som skulle bli min etterfølger og tilsidesatt partidemokratiet i Oslo FrP.

Et parti som ikke er demokratisk på innsiden, er uegnet til å forsvare demokratiet i Stortinget

Wara har dessuten en forhistorie med å kjøpe journalister til taushet og lyve i rettssalen som burde være grunn nok til at nominasjonskomiteen gjør en ny vurdering.

Tidligere gikk politikere fra politikken til rådgivningsselskaper. At noen nå velger å gå tilbake skaper bindinger.

Jeg vil bruke mitt siste år på Stortinget til lojalt tjene Oslos velgere. Jeg vil arbeide for norsk beredskap, sikkerhet og et sterkere forsvar og jeg vil berede grunnen for et liv utenfor politikken

Tybring-Gjedde sa til TV 2 sent i juni at «innstillingen fra nominasjonskomiteen er et bestillingsverk og partipolitisk korrupsjon».

Her er hele innlegget på Facebook:

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.