Trump har lagt bort talen han skulle holdt torsdag og skrevet en helt ny. Attentatet har forandret alt. Han vil nå bruke det til å forene Amerika. Trump føler han har fått en ny sjanse. Han ble reddet av Gud og vil bruke attentatet til noe godt for Amerika.

«Talen jeg skulle holde på torsdag, skulle bli en skikkelig pangtale», sa han. «Hadde ikke dette skjedd, ville dette ha vært en av de mest utrolige talene», som hovedsakelig var rettet mot politikken til president Joe Biden. «Ærlig talt, det kommer til å bli en helt annen tale nå.»

Trump sa han hadde tenkt å holde en tale som ville tenne delegatene, men nå tenker han annerledes. Han vil appellere til både Republikanere og Demokrater.

Dette er blitt aktualisert etter at mange mennesker fra begge partier har ringt ham og sagt at han ble reddet som ved et under.

Trump sa at folk over hele landet, fra ulike samfunnslag og med ulike politiske syn, har ringt ham, og han bemerket at han ble reddet fra døden fordi han snudde seg fra folkemengden for å se på en skjerm som viste data han brukte i talen sin.

«Den virkeligheten er bare i ferd med å synke inn», sa han. «Jeg ser sjelden bort fra folkemengden. Hadde jeg ikke gjort det i dét øyeblikket, ville vi ikke snakket sammen i dag, ville vi vel?»

Trump sier at det faktum at han ble reddet, har gitt ham mulighet til å forene Amerika. Han vil bruke den anledningen.

Trump sa at talen hans vil møte det øyeblikket som historien krever. «Det er en sjanse til å bringe landet sammen. Jeg ble gitt den sjansen.»

Tidlig søndag morgen skrev Trump på Truth social at det var «Gud alene som forhindret det utenkelige fra å skje», og at han «ikke ville frykte». I samtale med Washington Examiner ga han igjen Gud æren for at han ble reddet.

Trump sier det var et helt spesielt øyeblikk da han ble skutt. Han følte at det var noe historisk.

Trump sa at hans beslutning om å rekke opp hånden da Secret Service ledet ham av scenen, var for å fortelle de tilstedeværende at han var ok, «og at Amerika fortsetter, at vi går videre, at vi er sterke», sa han.

Han kjente energien komme fra publikum. Han ville vise dem at han var ok og at Amerika vil komme seg gjennom dette.

Trump sa at da han reiste seg og så at folkemengden ikke hadde beveget seg, måtte han fortelle dem at han og landet kom til å klare seg.

«Energien som kom fra menneskene der i det øyeblikket, de bare sto der; det er vanskelig å beskrive hvordan det føltes, men jeg visste at verden så på. Jeg visste at historien ville dømme dette, og jeg visste at jeg måtte fortelle dem at vi er ok.»

Trump ga intervjuet til Salena Zito fra washingtonexaminer.com rett før han dro til konventet i Milwaukee. Han skulle reist opp senere i uken, hans store tale er på avslutningsdagen torsdag, men han bestemte seg for å dra tidligere.

Zito skulle hatt intervjuet med Trump på vei tilbake fra rallyet i Pennsylvania. Hun satt bare noen få meter fra Trump da han ble skutt.

Hvordan refereres intervjuet i Aftenposten og Dagens Nyheter?

I Aftenposten drar Joakim Midtbø Viland attentatet ned. Ingressen:

USAs tidligere president ble lettere såret da han ble beskutt lørdag. Små marginer kan ha avgjort at han overlevde.

Kan ha gjort?

Trump ble truffet av en kule eller en rikosjett i øret og fikk et blodig sår, men skaden var ikke alvorlig.

Midtbø Viland bruker plassen på lakonisk referat av hva som skjedde og skal skje, og føyer til:

Lørdag ettermiddag ble det løsnet skudd mot Trump under et valgkampmøte.

Flere eksperter mener attentatet styrker Trumps vinnersjanser i det kommende presidentvalget.

Dagens Nyheter har mer fra selve intervjuet, men selve kjernen – at han ble reddet av Gud – er ikke med her heller. Journalister klarer ikke forholde seg til at Gud griper inn og kan skape noe nytt i menneskene, for det er dét som er Trumps budskap. Han ser annerledes på valgkampen.

 

https://www.aftenposten.no/norge/i/vgge1L/trump-snakker-med-pressen-for-foerste-gang-etter-attentatet

https://www.dn.se/varlden/trump-darfor-hojde-jag-naven-efter-skjutningen/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.