Presidentkandidat Donald Trump har valgt senator J.D. Vance (39) fra Ohio som sin visepresidentkandidat.

Det melder Trump selv i et innlegg på Truth Social.

Utnevner VP-kandidat.

J.D. Vance har markert seg som en sterk støttespiller for Donald Trump. Han er 39 år gammel, og ble valgt som senator for Ohio i 2022, som følge av at Rob Portman gikk av som senator.

Han er mest kjent for å ha skrevet boken «Hillbillyens klagesang», som ble en bestselger – og oversatt til en rekke språk. Boken handler mye om fjellsamfunnene i Appalachia-regionen og hvordan den hvite arbeiderklassen er forlatt.

Dette har senere fått gjenklang med opiat-bølgen, amfetaminbruk og betydelig økning i «lidelsesdødsfall» i form av flere selvmord og økt bruk av rusmidler.

Boken ble kalt en av de beste bøkene for å forstå hvorfor Trump vant i 2016, og ble kalt «rustbeltets stemme».

Vance har tjenestegjort i marinekorpset som militærjournalist i Irak-krigen. Senere tok han utdanning ved Ohio State University, før han senere gikk på Yale Law School.

Etter han ble uteksaminert ved Yale, flyttet han til San Francisco for å jobbe i teknologi-næringen. Det førte han inn i Peter Thiels firma, Mithril Capital.

Han returnerte til Ohio i 2016, etter bokens gedigne suksess, og startet en organisasjon for å jobbe mot rusavhengighet i «rustbeltet», og opplyste at han vurderte å bli politiker.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.