Secret Service legger skylden på lokalt politi i Butler for ikke å ha sikret taket der Thomas Matthew Crooks forsøkte å drepe Donald Trump, og insisterte på at det lå utenfor området som den føderale tjenesten hadde i oppgave å beskytte.

I stedet var det det lokale politiet i Pennsylvania som hadde ansvaret for å sikre og patruljere fabrikkområdet til AGR International Inc. som ligger rundt 130 meter fra scenen der Trump talte lørdag, sa Secret Service-representant Anthony Gugliemi, ifølge New York Times.

New York Post skriver om saken.

Men naboer som bor i nærheten av Butler Farm Show Grounds fortalte The Post at de aldri fikk besøk av noen politimyndigheter – verken lokale eller føderale – i dagene før eller under valgmøtet.

Valerie Fennell som bor like ved AGR International Inc. sier at både hun og alle naboene er forbauset over at ingen tok kontakt, til tross for nærheten til der Trump holdt tale.

– Jeg snakket med naboene mine i går, og ingen av dem hadde fått en telefon. Eller noe som helst.

– Det er vel det samme spørsmålet som alle andre har. Hvorfor det området ikke var sikret.

Secret Service får kraftig kritikk for å ha sviktet på alle hold i Butler, Pennsylvania, inkludert evakueringen av Trump etter at han ble skutt.

New York Post spør: Hvordan kunne Secret Service la dette skje?

Presset øker allerede på Secret Service-direktør Kimberly Cheatle for å svare for angrepet på presidentkandidaten og hans supportere, og eksperter kritiserer også agentenes inkompetanse mens de kjempet for å få Trump i sikkerhet.

Andre spør hvordan Secret Service kan bruke agenter som er mye mindre enn Trump til å beskytte ham.

 

Det er kanskje uvesentlig, men en titt på byråets stillingsbeskrivelse viser at de legger stor vekt på en mangfoldig og inkluderende arbeidsstyrke. Det skal gjøre Secret Service i stand til å være mer responsiv og bedre forberedt på å møte de stadig nye sikkerhetstruslene som nasjonens ledere, finansielle systemer og kritiske infrastruktur står overfor.

Secret Service er også svært ordknapp. Dette er hvor mye informasjon Secret Service har viet til attentatet på Trump og hans støttespillere på sin nettside – fire linjer. De har valgt å kalle attentatforsøket for «vold».

Ingen er overrasket over at Secret Service nå legger skylden på det lokale politiet for deres dårlige håndtering av sikkerheten under Trump-arrangementet. Til syvende og sist er det de som har ansvaret.

Laura Cook skriver i kommentarfeltet på New York Post:

Jeg vet ikke hva som er mest skremmende, at Secret Service slurvet så mye med dette, eller at de tror det får dem til å se bedre ut ved å skylde på det lokale politiet. Deres jobb er å beskytte presidenten, inkludert tidligere presidenter, og det er de som ville ha sett seg tjent med å stole på det lokale politiet, som kanskje ikke har den nødvendige opplæringen til å sørge for at bygninger utenfor avsperringen var sikret. Burde ikke Secret Service etablere et større område enn det som var på plass her? Dette er helt absurd. Og jeg har ingen tro på at Secret Service eller FBI vil gjennomføre en fullstendig og grundig etterforskning av det som skjedde her. De skyver allerede skylden fra seg.

Annie Oakley skriver:

Secret Service får intensiv og spesialisert opplæring for å forhindre en tragedie som dette. At de prøver å legge skylden på det lokale politiet, kommer ikke til å gå hjem hos det amerikanske folk. Vi er ikke engang profesjonelle, men selv vi vet at takene på de omkringliggende bygningene må sikres, noe de ikke ble. Det spiller ingen rolle at dette var utenfor området. Det var deres jobb å sikre det området også.

Bill Miller skriver:

Kanskje Secret Service snakker sant, men hvordan kunne de unngå å legge merke til at høydene i nærheten ikke var okkupert av politifolk?

Politimann konfronterte skytteren på taket like før han åpnet ild

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.