Document skrev tidligere i dag at lokalpolitiet hadde lagt merke til gjerningsmannen innledningsvis i valgkamparrangementet. Nå viser det seg at etter at vitner oppdaget Thomas Matthew Crooks på taket, klatret en politibetjent opp en stige for å undersøke saken. Betjenten så Crooks som rettet våpenet mot ham.

The Associated Press har snakket med tjenestemenn i politiet på betingelse av anonymitet, skriver New York Post. Ifølge The Post rygget betjenten deretter ned stigen, og Crooks tok umiddelbart sikte og skjøt rundt åtte skudd mot Trump og tilskuere i folkemengden.

En annen kilde, ABC News sier at betjenten falt da skytteren rettet våpenet mot ham.

Secret Service bekreftet etter skytingen at de i stor grad brukte lokalt politi for å hjelpe til med sikkerhetsarbeidet under valgmøtet, inkludert seks betjenter fra Butler Countys taktiske team som var med under evakueringen av Trump.

Ifølge Washington Post var det bare to Secret Service-agenter som hjalp til med å evakuere Trump til bilen. Det var også flere snikskytter fra Secret Service på stedet, og ytterligere to fra det lokale politiet.

Oberstløytnant George Bivens i Pennsylvania State Police sa til journalister at lokalt politi rutinemessig blir vervet for å hjelpe Secret Service, men til syvende og sist er det de som har hovedansvaret for sikkerheten.

Lederen for House Oversight Committee, James Comer kunngjorde planer om å innkalle Secret Service-direktør Kimberly Cheatle til en høring 22. juli for å etterforske attentatforsøket.

Representant Mike Waltz har hevdet at Trumps team gjentatte ganger ba om, men ble nektet ytterligere Secret Service-støtte lenge før skytingen. Secret Service benektet disse påstandene og påsto at de hadde lagt til ekstra beskyttelse som en del av det økte tempoet i kampanjen.

Moment gunman opens fires at Donald Trump rally caught on video | BBC News

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.